Για το σκοπό αυτό, ο πρώην παρουσιαστής της εκπομπής «Mythbusters», Grant Imahara επισκέφτηκε το εργοστάσιο παραγωγής τροφίμων και παρακολούθησε από κοντά, την διαδικασία παραγωγής και συσκευασίας του προϊόντος. Και τι κατέγραψε;
Πως οι πατάτες κατά το τελικό τους στάδιο, μετά το καθάρισμά τους, καλύπτονται με πυροφωσφορικό οξύ νατρίου (για να μη μαυρίσουν) και με δεξτρόζη (για να διατηρήσουν σταθερό το χρώμα τους) – στη συνέχεια τηγανίζονται μερικώς, καταψύχονται και οδεύουν προς τα ταχυφαγεία.
Οι υπεύθυνοι της εταιρείας ξεκαθαρίζουν ότι οι πατάτες δεν εμπεριέχουν χημικές διαδικασίας, αλλά ότι επιδέχονται επεξεργασία.
paraxena