ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ για να φτιάξετε τον Καλύτερο & πιο Εύκολο Μπακαλιάρο Σκορδαλιά-Επαγγελματική Συνταγή από ταβερνιάρη !!!
Υλικά
Για το κουρκούτι
-260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
-1/4 κ.σ. ζάχαρη
-1/2 κ.σ. αλάτι
-15 γρ. ούζο
-430 γρ. μπύρα, κρύα
Για την σκορδαλιά
-800 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες βρασμένες
-2-3 σκελίδες σκόρδο
-120 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-χυμός από 1 λεμόνι
Για τον μπακαλιάρο
-1 κιλό μπακαλιάρος
-ηλιέλαιο
-αλάτι
-πιπέρι
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τον χυμό από λεμόνι και αλέθουμε.
Σπάμε τις βραστές πατάτες μέσα σε μπολ με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.
Προσθέτουμε στο μπολ με τις πατάτες αλάτι, πιπέρι και το μείγμα με το ελαιόλαδο που έχουμε αλέσει πριν στο μπλέντερ και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ούζο και την μπύρα, και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια βελούδινη υφή.
Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο.
Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλάτι και πιπέρι, αλευρώνουμε και τα βουτάμε μέσα στο μπολ με το κουρκούτι.
Τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ — https://www.youtube.com/watch?v=FSOTujAy5zU
(?)
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com