Υλικά
για 8 πιτάκια
- 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό (όχι βραστό)
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξερή μαγιά
- 2 1/2 έως 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Οδηγίες
- Αναμίξετε το νερό και τη μαγιά και αφήστε το να καθίσει για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζύμη. Προσθέστε 2 1/2 φλιτζάνια του αλεύρου (κρατήστε το μισό φλυτζάνι για ζύμωμα), αλάτι και ελαιόλαδο. Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια στρογγυλή ζύμη.
- Σε καθαρή επιφάνεια εργασίας πασπαλίστε από το αλεύρι που κρατήσατε και τοποθετήστε πάνω τη ζύμη. Ζυμώστε για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι η ζύμη να είναι λεία και ελαστική.
- Καθαρίστε το μπολ που χρησιμοποιήσατε για να αναμίξετε τη ζύμη και αλείψτε την με λίγο ελαιόλαδο. Λαδώστε τη ζύμη με το λάδι που έχει το μπολ. Καλύψτε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί για περίπου 1-2 ώρες.Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να καταψύξετε τη ζύμη μέχρι να την χρειαστείτε. Η ζύμη διατηρητέ στη κατάψυξη για περίπου μια εβδομάδα.
- Χωρίστε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και, σε αλευρωμένη επιφάνεια, τα ανοίγετε ένα ένα σε λεπτή πίτα.
- Σε καυτό αντικολλητικό σκεύος χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνετε κάθε πίτα για ένα λεπτό από κάθε πλευρά, πάντα σε μέτρια φωτιά.
Δείτε πως να τα κάνετε
Αναστασία Τ. για το idiva.gr
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό