Πώς να καθαρίσεις σωστά τα ρούχα σου

Οι κανόνες του πλυσίματος των ρούχων δεν είναι δύσκολοι, απλά θέλει λίγη προσοχή, αν δεν θες να καταλήξεις με ρούχα σε άλλο χρώμα ή με άλλο μέγεθος. Για να είσαι σίγουρη, λοιπόν, ότι από εδώ και πέρα όλα σου τα ρούχα θα παραμείνουν στο ίδιο χρώμα και σχήμα, σου λέμε όσα πρέπει να γνωρίζεις για το πλύσιμο των ρούχων.

Πρόσεχε τις ταμπέλες

Πριν προλάβεις να κόψεις την ταμπέλα από το καινούργιο σου μπλουζάκι, επειδή ξέρεις ότι θα σε ενοχλεί όταν το φοράς, φρόντισε να δεις τις οδηγίες που σου προσφέρει το brand/σχεδιαστής του ρούχου. Μπορείς να το βάλεις στο πλυντήριο ή πρέπει να το πλύνεις στο χέρι; Στους πόσους βαθμούς πρέπει να το πλύνεις; Όλα αυτά θα τα μάθεις διαβάζοντας το ταμπελάκι που είναι ραμμένο στο ρούχο σου.

Ξεχώρισε τα ρούχα σου

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ποια ρούχα πλένονται με ποια. Για παράδειγμα, τ” ανοιχτόχρωμα ρούχα τα πλένεις μόνο με άλλα ανοιχτόχρωμα ρούχα, ίσως και κάποια λευκά. Τα σκούρα με τα σκούρα κ.ο.κ. Αλλά δεν είναι μόνο το χρώμα που πρέπει να προσέχεις. Είναι και το υλικό. Τα τζιν ρούχα συνήθως πλένονται μόνα τους και τα εσώρουχα και γενικά πιο ευαίσθητα ρούχα μόνα τους.

Έλεγξε τα πάντα

Πριν βάλεις τα ρούχα στο πλυντήριο, φρόντισε να αδειάσεις τις τσέπες, να κλείσεις τα φερμουάρ (που μπορεί να τα κάνει να «μαζέψουν») και να αναποδογυρίσεις αυτά που έχουν στάμπες ή κεντήματα κτλ. (για να είσαι σίγουρη ότι το σχέδιο δεν θ” αλλοιωθεί στο πλύσιμο).

Θερμοκρασίες

Κρύο νερό: Το κρύο νερό είναι κατάλληλο για τα πιο ευαίσθητα ρούχα και εσώρουχα, όπως πουλόβερ και τζιν τα οποία έχουν την τάση να «μαζεύουν».  Επίσης, το κρύο νερό τα προστατεύει από το να ξεθωριάσει το χρώμα.

Ζεστό νερό: Το ζεστό νερό είναι καταλληλότερο για τα λευκά και ανοιχτόχρωμα ρούχα. Μαζί με ένα αντιβακτηριδιακό απορρυπαντικό θα τα καθαρίσεις από λεκέδες και βακτήρια.

Καυτό νερό: Το καυτό νερό χρησιμοποιείται μόνο για ρούχα με πολύ έντονους λεκέδες ή για πετσέτες σώματος, προσώπου κτλ.

Κεντρική φωτογραφία: ΙmaxTree

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: