Τι κάνεις όταν η ζωή σού δίνει λεμόνια; Φυσικά, λεμονάδα! Δεν υπάρχει πιο δροσιστικό ρόφημα από ένα ποτήρι φρέσκια λεμονάδα με λίγα παγάκια για τα βράδια στο μπαλκόνι. Ας δούμε τα μυστικά για να τη φτιάξεις τέλεια αλλά και πώς δεν θα πάρεις πολλές θερμίδες!
Για να φτιάξεις την τέλεια λεμονάδα χρειάζεσαι λεμόνια και ζάχαρη. Απλά. Πώς θα τη φτιάξεις: Όσες φτιάχνουν τακτικά λεμονάδα λένε ότι η ιδανική αναλογία για την τέλεια λεμονάδα είναι 1-1-1, δηλαδή 1 λίτρο χυμό λεμονιού, 1 κιλό ζάχαρη, 1 λίτρο νερό.
Σε μια κατσαρόλα, βάλε το νερό και τη ζάχαρη. Ανακάτεψέ τα ώστε να βράσουν και να γίνουν ένα σιρόπι.
Εντωμεταξύ, στίψε αρκετά λεμόνια για να βγει 1 λίτρο χυμός.
Μόλις το σιρόπι είναι έτοιμο, άφησέ το να κρυώσει και μετά ανακάτεψέ το με το χυμό λεμονιού.
Μοίρασε τη λεμονάδα σου σε γυάλινα μπουκάλια και βάλτα στο ψυγείο.
Σούπερ μυστικό για να γίνει η λεμονάδα σου light: Για να μην πάρεις τις θερμίδες της ζάχαρης, μπορείς να την αντικαταστήσεις με λίγο μέλι. Σε αυτή την περίπτωση όμως να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να αφήσεις τη λεμονάδα πολύ καιρό στο ψυγείο καθώς με το μέλι δεν διατηρείται τόσο πολύ όσο με τη βοήθεια της ζάχαρης.
syntages
Tags: ΔΙΑΤΡΟΦΗ