Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16η Οκτωβρίου) θα πραγματοποιηθεί, σήμερα, Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, από τις 11.00 έως τις 14.00, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ένωση Διατροφολόγων Βορείου Ελλάδος και υπό την αιγίδα του 6ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL.
Στη διάρκεια της δράσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί από τα μέλη της Ένωσης σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι, αλλά και των ενηλίκων.
Παράλληλα θα πραγματοποιούνται λιπομετρήσεις και θα παρέχονται διατροφικές συμβουλές για τα άτομα που πάσχουν από παθήσεις όπως ο διαβήτης και η κοιλιοκάκη, ενώ θα διανέμονται προϊόντα ζωτικής σημασίας, γνωστά και ως super foods, για την τόνωση της λειτουργίας του οργανισμού.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μουσική με την παρουσία dj.
Εκδήλωση για διατροφή και την κλιματική αλλαγή
Η υπεύθυνη κατανάλωση τροφίμων και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί ο καθένας να την υιοθετήσει, θα βρεθούν στο επίκεντρο συνάντησης που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη η Fair Trade Hellas και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2016 (16η Οκτωβρίου).
Στην εκδήλωση με θέμα «Το κλίμα αλλάζει. Μήπως πρέπει να αλλάξουν και οι διατροφικές μας συνήθειες;» για τη σχέση διατροφής και κλιματικής αλλαγής, τις πρωτοβουλίες κατά της σπατάλης τροφής, την αστική γεωργία και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διατροφής θα μιλήσουν ειδικοί σε θέματα διατροφής και υπεύθυνης κατανάλωσης.
Ειδικότερα, για το κλίμα μετά το Παρίσι και τις προκλήσεις για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια θα μιλήσει ο δρ. Σταύρος Μαυρογένης, ερευνητής του Παντείου Πανεπιστημίου. Ο αναπληρωτής καθηγητής ∆ιαχείρισης Περιβάλλοντος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Αμπελιώτης θα αναπτύξει το θέμα «Μπορεί η διατροφή μας να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής;». Για τις δράσεις με στόχο την ανάπτυξη της αστικής γεωργίας στον δήμο Θεσσαλονίκης θα μιλήσει ο Βαγγέλης Ματζίρης, δασολόγος-περιβαλλοντολόγος MSc, PhD-Προϊστάμενος Τμήματος Συντήρησης Κήπων δήμου Θεσσαλονίκης.
Η Αλεξία Μοάτσου από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μπορούμε» θα μιλήσει για το «Μπορούμε», τον πιο εύκολο τρόπο μείωσης της σπατάλης φαγητού στην Ελλάδα. Για την εφαρμογή για κινητά Map Your Meal, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην υπεύθυνη κατανάλωση θα μιλήσει η Κέλλυ Γαρυφαλλή, υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων – Fair Trade Hellas, η οποία θα απευθύνει και χαιρετισμό, καθώς επίσης και η υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Κατερίνα Ρουμελιώτη, και ο διευθυντής του γραφείου προγραμμάτων στρατηγικής ανάπτυξης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στο Navona!
Η ποικιλία, η απλότητα και οι πρώτες ύλες είναι οι θεμέλιοι λίθοι μιας σωστής ισορροπημένης διατροφής. Το Navona σας προσκαλεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου μετά τις 14:00, να γευτείτε ένα μενού ενέργειας που συνδυάζει γεύση και θρεπτική αξία, δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις της γεύσης να απολαύσουν συγχρόνως υγιεινά και θρεπτικά πιάτα με τη νοστιμιά ενός πλήρους γεύματος.
Το μενού:
Ταμπουλέ από κινόα με μύδια και φιλαράκια μικρής ρόκας.
Η θρεπτική κινόα χαρακτηρίζεται αλλιώς ως η βασίλισσα των υπερτροφών ενώ τα μύδια είναι υψηλής βιολογικής αξίας, πλούσια σε βιταμίνες και πρωτεΐνες .
Σολομός ποσέ με σπανάκι, φουντούκια σωτέ και σάλτσα μοσχολέμονου.
Ο Σολομός είναι ένα ιδιαίτερα ωφέλιμο ψάρι, χαρίζει ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα που σε συνδυασμό με τα πλούσια σε φυτικές ίνες φουντούκια γίνετε μια ‘’βόμβα’’ θρεπτικών στοιχείων.
Τζιζ κέικ γιαουρτιού με τραγανό μέλι και ζελέ μέντα.
Ένα μοναδικά θρεπτικό γλύκισμα με μέλι και γιαούρτι που είναι τονωτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Όλα αυτά σας περιμένουν την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στο Navona, από τις 14:00 και μετά.
Γιατί η υγεία απαιτεί υγιεινό φαγητό!
INFO
Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016
Τιμή ανά άτομο: € 28,00
Πληροφορίες στο 2310 897 444
Navona
Μεγ. Αλεξάνδρου 2, τκ. 54640, Θεσσαλονίκη
typosthes.gr-topika
Tags: ΤΟΠΙΚΑ