Αν και σίγουρα έχει τύχει κάποια στιγμή να καταναλώσετε ένα γεύμα που δεν έχει συντηρηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χωρίς να αντιμετωπίσετε προβλήματα, αυτό δεν σημαίνει ότι είστε πάντα προστατευμένοι από την τροφική δηλητηρίαση.
Σύμφωνα με το onmed.gr, δείτε τι πρέπει να κάνετε για να είστε ασφαλείς
Τα σάντουιτς, οι σαλάτες και άλλα γεύματα που περιέχουν ευαίσθητα υλικά δεν πρέπει να παραμένουν εκτός ψυγείου για περισσότερο από δύο ώρες. Το ίδιο ισχύει και για το φαγητό που περίσσεψε μετά το μαγείρεμα. Ακόμη κι αν το γεύμα περιέχει μόνο ένα ευαίσθητο υλικό (π.χ. μαγιονέζα στο σάντουιτς) πρέπει οπωσδήποτε να το βάλετε στο ψυγείο.
Από την άλλη, εάν το φαγητό έχει εκτεθεί σε θερμοκρασία άνω των 32 βαθμών (π.χ. κατά τη μεταφορά με το αυτοκίνητο) δεν πρέπει να μείνει εκτός ψυγείου για περισσότερο από μία ώρα.
Η μόνη περίπτωση που μπορείτε να κρατήσετε το φαγητό εκτός ψυγείου είναι εάν ετοιμάσατε το γεύμα το προηγούμενο βράδυ, το τοποθετήσατε στο ψυγείο και το διατηρήσατε μέχρι να καταναλωθεί σε ισοθερμική τσάντα στην οποία έχετε τοποθετήσει παγοκύστες.
seleo.gr-Ygeia