Δεκαεννέα χρόνια πέρασαν από το τηλεοπτικό ντεμπούτο της Καλλιρρόης Μυριαγκού στη σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης», κι όμως το κοινό τη θυμάται ακόμα ως… Ματίνα Μανταρινάκη. Μπορεί ο ρόλος της αθώας, ανύπαντρης, χρυσοχέρας και θεούσας φίλης της Ελένης Ράντου να της ταίριαξε γάντι, ωστόσο τίποτα κοινό δεν είχαν η Ματίνα με την Καλλιρρόη.
Ακόμα και η τσιριχτή φωνή της ηρωίδας ήταν ψεύτικη! «Δεν είναι το καλύτερό μου που με ταυτίζουν ακόμα και σήμερα με τη Ματίνα. Άλλωστε αυτή η δουλειά ήταν πολλά χρόνια πριν και δεν ήταν η πρώτη μου ως ηθοποιός, όπως λανθασμένα πιστεύει ο κόσμος. Είχα τουλάχιστον επτά οχτώ χρόνια προϋπηρεσίας στο θέατρο» είχε αποκαλύψει η ίδια σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις της.
Η απουσία της από την τηλεόραση μετράει οκτώ χρόνια, ωστόσο η γνωστή ηθοποιός που δηλώνει «ροκ και λίγο ακραία» δεν άφησε ποτέ το θέατρο. Απολαμβάνει σημαντικές συνεργασίες και ωραίους ρόλους που συνοδεύονται από κολακευτικές κριτικές για το ταλέντο της, όπως στη φετινή ερμηνεία της στην παράσταση «Το κορίτσι που πέφτει, πέφτει, πέφτει», ένα έργο που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.
Το 2012 η Καλλιρρόη μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και συμμετείχε στη δισκογραφική δουλειά του Στέφανου Χυτήρη, το «Flux Project». Όμως ένα πρόβλημα υγείας της μητέρας της την έφερε ξανά πίσω στην Ελλάδα. Η στάση της απέναντι στα media ήταν πάντοτε απόμακρη. Δεν επιζητούσε τα φλας ούτε ήθελε να βλέπει τις φωτογραφίες της στις κοσμικές στήλες. Την ενδιέφερε η ουσία, η ίδια η ζωή και «βουτούσε» στα βαθιά για να υπερασπιστεί μια ιδέα.
Γuμνή σε ταράτσα
Όπως όταν φωτογραφήθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό, ολογuμνη στην ταράτσα του σπιτιού της για λογαριασμό διαδικτυακής εφημερίδας. Η Καλλιρρόη ζει σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή των Εξαρχείων και το απολαμβάνει. «Δεν φοβάμαι, αγαπάω τη γειτονιά μου, είναι άλλωστε η πιο ασφαλής περιοχή» είχε δηλώσει στο παρελθόν.
Γεννήθηκε στη Χίο στις 19 Οκτωβρίου του 1972, όμως μεγάλωσε στο Μόντρεαλ του Καναδά, όπου μετακόμισε οικογενειακώς. «Ο πατέρας μου ήταν καπετάνιος και η αδελφή της μητέρας μου ήταν ήδη στο Μόντρεαλ. Έτσι βρεθήκαμε κι εμείς εκεί και κολλήσαμε» θα πει χρόνια μετά σε συνέντευξή της. Η γλυκιά Καλλιρρόη, που λάτρευε το καλλιτεχνικό πατινάζ και ονειρευόταν να γίνει χορεύτρια πάγου, επέστρεψε στην Ελλάδα σε ηλικία 13 ετών και εγκαταστάθηκε σε σπίτι συγγενών της στη Μυτιλήνη, όπου την έστειλαν οι γονείς της για να μάθει τα ελληνικά. Εκεί φοίτησε και στο γuμνάσιο. Όταν επέστρεψαν και οι γονείς της στην πατρίδα, μετακόμισαν όλοι μαζί στο Χαλάνδρι.
Άλλαξε ρότα
Αργότερα, η συνάντησή της με την ομάδα Άστεγοι και το Θέατρο της Ανοιξης τής άλλαξε ρότα! Το 1994 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Βεάκη και έναν χρόνο μετά ανέβηκε στο σανίδι του Δημοτικού Θεάτρου Καλλιθέας με την παράσταση «Λεόντιος και Λένα». Το 1996 η ηθοποιός βρέθηκε στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου με το έργο «Οι μάγισσες του Σάλεμ» και κατόπιν ακολούθησαν σημαντικοί ρόλοι σε σπουδαίες παραστάσεις με εξαιρετικούς συνεργάτες: «Καληνύχτα Μαργαρίτα» σε σκηνοθεσία Δ. Χρονόπουλου, «Αποσπάσματα ερωτικού λόγου» σε σκηνοθεσία Γ. Κακανάκη, «Η τύχη της Μαρούλας» σε σκηνοθεσία Β. Νικολαΐδη, «Bard II» σε σκηνοθεσία Γ. Κακανάκη και «Urban Shots» σε σκηνοθεσία Alberht Hirche. Το ταλέντο της τεράστιο, τίποτε δεν την τρόμαζε, αφού αγαπούσε τις προκλήσεις. «Μικρή φοβόμουν τη δημοσιότητα. Τώρα δεν με ενοχλεί. Θα ήταν πρόβλημα να είχα… πρόβλημα με το ότι με αναγνωρίζει ο κόσμος. Αυτή είναι η δουλειά μας» έχει σχολιάσει η ίδια.
«Δεν φανταζόμουν πως θα ταυτιστώ με αυτόν τον ρόλο»
Μετά την επιτυχία της σειράς «Κωνσταντίνου και Ελένης», ακολούθησαν δεκάδες προτάσεις, μα εκείνη τις απέρριπτε. «Δεν φανταζόμουν πως θα ταυτιστώ με αυτόν τον ρόλο, γι’ αυτό και άργησα να ξανακάνω τηλεόραση. Μου πρότειναν συνεχώς κωμωδίες και πάνω κάτω τον ίδιο ρόλο, ενώ μπορούσα να κάνω κι άλλα πράγματα» έλεγε τότε η ηθοποιός. Το 2000 είχε βασικό ρόλο στη σειρά «Εσύ φταις» και τρία χρόνια αργότερα επέστρεψε στην επιτυχία με το σίριαλ «Η Νταντά», όπου υποδύθηκε τη ζηλιάρα Σμαράγδα Πλαπούτα.
Οι επόμενες εμφανίσεις ήταν ως γκεστ σταρ στους «Εντιμότατους κερατάδες», στο «Κόκκινο δωμάτιο», στις «Επτά θανάσιμες πεθερές» και το 2009 στην «Εργαζόμενη γυναίκα». Κατόπιν ήρθε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, με την Καλλιρρόη Μυριαγκού να δηλώνει: «Είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν γίνονται πολλές και καλές σειρές στην τηλεόραση και ο καθένας προσπαθεί να επιβιώσει όπως μπορεί. Ομως εμείς οι καλλιτέχνες έχουμε μάθει στα δύσκολα και γι’ αυτό δεν φοβόμαστε». Οσο για την προσωπική ζωή της, το πολύτιμο αυτό κομμάτι της ύπαρξής της ήταν πάντοτε καλά προφυλαγμένο κι έτσι παραμένει.
Πηγή: Espresso
(?)
SHOWBIZ
Tags: showbiz