Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης, ο αγαπημένος μας pastry chef, τις συνταγές του οποίου φτιάχνουμε συχνά, βρέθηκε στην κουζίνα του Πρω1νού και μας ετοίμασε Πουτίγκα σοκολάτας με τσουρέκι! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.
Υλικά:
- 500 γραμ. Τσουρέκι
- 400 γραμ. Σοκολάτα 55% – 57%
- 6 μεσαία αυγά
- 400 ml. Κρέμα γάλακτος
- 450 ml. Γάλα πλήρες
- 100 γραμ. Ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν βράση. Αμέσως μετά περιχύνουμε την σοκολάτα που την έχουμε σπάσει σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει ενα γυαλιστερό γκανάζ.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να φουσκώσουν. Ενσωματώνουμε με τη βοήθεια μιας μαρίζ το μείγμα των αυγών με το γκανάζ σοκολάτας.
Κόβουμε το τσουρέκι μας σε φέτες και τις στρώνουμε την μια δίπλα στην άλλη σε ένα μεγάλο πυρέξ. Περιχύνουμε τα τσουρέκια με την μισή δόση του μείγματος που έχουμε ετοιμάσει και αφήνουμε μισή ώρα να τραβήξουν την κρέμα.
Αμέσως μετά ρίχνουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα και το υπόλοιπο μείγμα στο πυρέξ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό