Πράσα με Χοιρινές μπριζόλες γλύκισμα !!!

  Πράσα(1 κιλό) με Χοιρινές μπριζόλες  για σήμερα, έγινε λουκούμι!!!

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Καθαρίζω και κόβω τα πράσα σε μέτρια κομμάτια και τα βάζω σε νέρο με ξύδι για 10 λεπτά!

Μετά τα πλένω και τα ζεματαω για 5 λεπτά και τα αφήνω να στραγγισουν!

Πλένω και  στεγνωνω τις μπριζόλες !

Βάζω στην κατσαρόλα 1 κρασοποτηρο λάδι  και  σωταρω τις μπριζόλες κι απ τις δυο πλευρες!

Τις  βγάζω και βάζω 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 2 σκελίδες σκόρδο να γυαλίσουν!

Ξαναβάζω το κρέας,1 κουταλιά πελτέ, 1 κούπα ντομάτα δική μου και σβήνω με 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί!

.

Βάζω και 1 κουπα νερό και βράζω μέχρι να μαλακώσει το κρέας(για 3/4  περίπου)!

Βάζω τα πρασα, αλάτι, πιπέρι μαύρο και σπυριά μπαχάρι!

Αφήνω αλλά 10-15 λεπτά και είναι έτοιμο!

Το τρώμε με φέτα και ζεστό ψωμάκι! Καλή όρεξη!!!

Συνταγή φωτό εκτέλεση από κ.  Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη!
 


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: