Πρασοτυρόπιτα παραδοσιακή συνταγή. Αν δεν έχετε δοκιμάσει αυτή την πίτα, δεν ξέρετε τι πάει να πει απόλαυση !!!
Υλικά
- 1 κιλό πράσα καθαρισμένα και σχετικά ψιλοκομμένα
- 3 κούπες τσαγιού τυρί φέτα
- 1 κούπα τσαγιού λάδι
- 10 φύλλα χωριάτικα
Υλικά για τα χωριάτικα φύλλα
- 750 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.σ. αλάτι
- όσο σηκώσει νερό χλιαρό (περίπου 1½ ποτήρι)
- Εκτέλεση για τα χωριάτικα φύλλα
Ανακατεύουμε σε μπολ (ή στο μίξερ) το αλεύρι, το αλάτι, το ξίδι και λίγο λίγο ρίχνουμε το νερό μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μπάλα και να μην κολλάει πλέον στα χέρια.
Την αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 30΄. Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μέρη.
Ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 χιλιοστά. Εκτέλεση για τη γέμιση Κόβετε τα πράσα σε κομμάτια και αφού τα ζεματίσετε τα στραγγίζετε.
Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τα πράσα και την φέτα
Λαδώνετε το ταψί και στρώνετε 4 φύλλα αφού ενδιάμεσα τα έχετε αλείψει με λάδι. Βάζετε το 1/2 της γέμισης και το καλύπτετε με ένα φύλλο το οποίο λαδώνετε. Βάζετε και την υπόλοιποί γέμισης και στρώνετε τα τελευταία 4 φύλλα. τα οποία έχετε λαδώσει. Χαράζετε την πίτα σε βαθιά κομμάτια και την ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Καλή σας όρεξη !!!
Συνταγή της Τσισμετζόγλου Αναστασιας για το
Originally posted 2016-09-05 00:00:15.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό