Πρασοτυρόπιτα σκέτη απόλαυση !!! Αν δεν έχετε δοκιμάσει αυτή την πίτα, δεν ξέρετε τι πάει να πει απόλαυση !!!

Πρασοτυρόπιτα παραδοσιακή συνταγή. Αν δεν έχετε δοκιμάσει αυτή την πίτα, δεν ξέρετε τι πάει να πει απόλαυση !!!

Υλικά

  • 1 κιλό πράσα καθαρισμένα και σχετικά ψιλοκομμένα
  • 3 κούπες τσαγιού τυρί φέτα
  • 1 κούπα τσαγιού λάδι
  • 10 φύλλα χωριάτικα

Υλικά για τα χωριάτικα φύλλα

  • 750 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • κ.σ. ξίδι
  • κ.σ. αλάτι
  • όσο σηκώσει νερό χλιαρό (περίπου 1½ ποτήρι)
  • Εκτέλεση για τα χωριάτικα φύλλα

Ανακατεύουμε σε μπολ (ή στο μίξερ) το αλεύρι, το αλάτι, το ξίδι και λίγο λίγο ρίχνουμε το νερό μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μπάλα και να μην κολλάει πλέον στα χέρια.
Την αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 30΄. Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μέρη.
Ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 χιλιοστά. Εκτέλεση για τη γέμιση Κόβετε τα πράσα σε κομμάτια και αφού τα ζεματίσετε τα στραγγίζετε.
Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τα πράσα και την φέτα
Λαδώνετε το ταψί και στρώνετε 4 φύλλα αφού ενδιάμεσα τα έχετε αλείψει με λάδι. Βάζετε το 1/2 της γέμισης και το καλύπτετε με ένα φύλλο το οποίο λαδώνετε. Βάζετε και την υπόλοιποί γέμισης και στρώνετε τα τελευταία 4 φύλλα. τα οποία έχετε λαδώσει. Χαράζετε την πίτα σε βαθιά κομμάτια και την ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Καλή σας όρεξη !!!

Συνταγή της Τσισμετζόγλου Αναστασιας για το

Originally posted 2016-09-05 00:00:15.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: