Οι «Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν» για να ανακαλύψουν και να προτείνουν ξεχωριστές ελληνικές συνταγές. Ο Στέλιος Παρλιάρος κάνει μια γευστική και γλυκιά περιήγηση σε πόλεις, χωριά και νησιά της Ελλάδας, επιλέγοντας υλικά και τοπικές συνταγές για γλυκά φτιαγμένα με μεράκι.
Βρίσκει ντόπιους παραγωγούς, ανακαλύπτει νέα προϊόντα, «συναντιέται» με το παρελθόν της ελληνικής υπαίθρου και συνομιλεί με ανθρώπους που κρατούν ζωντανή την παράδοση.
Τα ταξίδι της εκπομπής ξεκινά στον ΣΚΑΪ το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 16.20, με πρώτο σταθμό τη Χίο.
Ο Στέλιος ανακαλύπτει τα μυστικά της μαστίχας, της πολύτιμης ρητίνης που έχει κάνει το νησί γνωστό σε όλον τον κόσμο.
Επισκέπτεται το Πυργί, ένα από τα μαστιχοχώρια, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τη γεωμετρική πατίνα που διακοσμεί τις όψεις των σπιτιών.
Συναντά τις κυρίες που καθαρίζουν τη μαστίχα και διηγούνται ιστορίες από τη ζωή τους, που είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το μαστιχόδεντρο.
Οδηγεί μέχρι το σύγχρονο Μουσείο Μαστίχας Χίου κι έπειτα ακολουθεί τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της τσίχλας με μαστίχα. Μαθαίνει τα μυστικά της μαστιχόπιτας σε ένα εργαστήριο της Καλλιμασιάς, που μοσχομυρίζει σαν σπιτική κουζίνα και δοκιμάζει λουκούμια κάθε λογής.
Επόμενη στάση ο Κάμπος, όπου αναζητά τα αρωματικά χιώτικα μανταρίνια και τα λοιπά ξινά του Κάμπου, σε ένα περιβόλι με δέντρα κατάφορτα με καρπούς.
Από τη Χίο, ο Στέλιος παίρνει στις αποσκευές του δύο μοναδικές πρώτες ύλες, τα μανταρίνια και τη μαστίχα και επιστρέφει στο εργαστήριο στην Αθήνα.
Εμπνέεται και φτιάχνει δυο ολοκαίνουργιες συνταγές: τραγανά μπισκότα γεμιστά με βελούδινη κρέμα από σοκολάτα και άρωμα μαστίχας και πανεύκολη μανταρινόπιτα. Δύο υπέροχες και πεντανόστιμες συνταγές γεμάτες με αρώματα από τη Χίο.
Παρουσίαση: Στέλιος Παρλιάρος
Επιμέλεια-Οργάνωση: Τίνα Παπαδέλλη
Μουσική τίτλων: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος
Δείτε στο βίντεο ένα μεγάλο απόσπασμα του πρώτου επεισοδίου.
Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη λειτουργία της σελίδας μας Περισσότερα
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.