Το περίφημο ανωγειανό οφτό Κρήτης ξεκινάει την προσπάθεια για να ενταχθεί στα προϊόντα που είναι χαρακτηρισμένα ως Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα Προϊόντα (ΕΠΙΠ), κάτι που έχει πετύχει ήδη ο ελληνικός γύρος.
Οι Ανωγειανοί, λοιπόν, ξεκινούν εκστρατεία ια την κατοχύρωση του ονόματος του ανωγειανού οφτού, καθώς η εν λόγω τεχνική ψησίματος, ξεκίνησε από τον συγκεκριμένο τόπο, από τους βοσκούς των Ανωγείων και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην υπόλοιπη Κρήτη.
Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες επαφές με καθηγητές του ΤΕΙ Κρήτης και ερευνητές του ΙΤΕ, προκειμένου να γίνουν τα βήματα εκείνα, να αξιολογηθούν τα δεδομένα και να καταρτισθεί ένας άρτιος φάκελος.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανωγείων και κτηνοτρόφο στο επάγγελμα, Βασίλη Σμπώκο, ο οποίος είναι πρωτεργάτης του κινήματος, «η διαδικασία είναι χρονοβόρα αλλά με προσπάθεια και πίστη στο στόχο θα τα καταφέρουμε».
ellada
Tags: Κρήτη