Πρωτότυπο, πανεύκολο και γρήγορο Σουφλέ;


Δεν χρειάζεται να σας περιγράψω πόσο εύκολο είναι να γίνει.

Απαιτεί μόλις πέντε συστατικά μπέικον, αυγά, τυρί, γάλα και ψωμί . Είναι κάτι ανάμεσα σε πίτα, γαλλικό τοστ και ομελέτα !

Υλικά

  • 300g μπέικον, κομμένο σε κύβου
  • 6 αυγά
  • 1¼ φλιτζάνια γάλα (πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά)


  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ή ½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θαλασσινό αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • 7 φλιτζάνια γαλλική μπαγκέτα κομμένο σε κύβους 2 εκατοστά
  • 2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο τσένταρ
  • Μαϊντανό, ψιλοκομμένο (γαρνίρισμα – προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά . Προσθέτουμε 2 κουταλιές μπέικον και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά . Το βγάζουμε από το τηγάνι και το τοποθετουμε σε απορροφητικό χαρτί .
2. Χτυπάμε τα αυγά , το γάλα , το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ .
3. Τοποθετουμε το ψωμί σε μια μεγάλη σακούλα μαγειρικής. Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών , 1 ½ φλιτζάνια τυρί και το μαγειρεμένο μπέικον τη σφραγίζουμε και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ( έως ότου όλο το αυγό απορροφηθεί από το ψωμί) ή για όλη τη διάρκεια της νύχτας .
4. Προθερμένουμε το φούρνο στους 180C.
5. Λαδόνουμε το αντικολλητικό ταψάκι 21 εκατοστά. Ρίχνουμε το μείγμα ψωμιού στο ταψάκι και το χτυπάμε για να απλώσει το μείγμα Τοποθετούμε το υπόλοιπο μπέικον και το τυρί (περίπου ½ φλιτζάνι).
6. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο χαλαρά
7. Ψήνουμε για 25 λεπτά, στη συνέχεια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι ροδίσει.
8. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε.

Αυτό είναι όλο!


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: