Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε προζύμι, ένα ξεχασμένο, αλλά μοναδικής αξίας συστατικό. Από τη Στύλια Καραντζή, σεφ — ζαχαροπλάστη και καθηγήτρια ζαχαροπλαστικής τέχνης.
Παίρνουμε δύο χούφτες (1 φλιτζάνι) σταρένιο αλεύρι, με λίγο αλάτι και χλιαρό νερό και το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα απαλό ζυμάρι, σαν μπάλα. Το βάζουμε σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα. Την επόμενη μέρα το ζυμώνουμε κι άλλο με 2 – 3 κουταλιές αλεύρι και λίγο χλιαρό νερό. Αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε για ακόμα 3 με 4 ημέρες και τότε πια το ζυμαράκι αυτό έχει φουσκώσει και έχει κάνει πολλές τρύπες στο εσωτερικό του. Το αφήνουμε λοιπόν χωρίς να το πειράζουμε άλλο για 2 με 3 ημέρες. Έτσι, έχουμε φτιάξει προζύμι! Το φυλάμε σε ένα κλειστό δοχείο στο ψυγείο μέχρι να αποφασίσουμε να φτιάξουμε ψωμί.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό