Η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας που σημάδεψε τον πλανήτη με την παρουσία της και το μοναδικό της στυλ.
Η Βασίλισσα Ελισάβετ η Β” υπήρξε η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας με 70 χρόνια συνεχούς διακυβέρνησης.
Μια φιγούρα τουλάχιστον εμβληματική, συνώνυμη της βασιλείας και του ισχυρότερου θεσμού του Ηνωμένου Βασιλείου, λατρεμένη όσο λίγοι από τους απαιτητικούς Βρετανούς, που την τοποθετούσαν πάντα στην κορυφή της καρδιάς τους.
Μια γυναίκα σύμβολο, που το στυλ της , όσο και αν έμοιαζε συντηρητικό και τετριμμένο, υπήρξε τουλάζιστον iconic. Τα φώτα ήταν πάνω της από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε, ειδικά όταν ο πατέρας της Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ΄ πήρε τον θρόνο, μετά την παραίτηση του αδερφού του. Έτσι, η πρωτότοκη κόρη του θα γινόταν μια μέρα βασίλισσα, αναλαμβάνοντας το ύψιστο αξίωμα της Κοινοπολιτείας.
Η Λίλιμπετ, όπως την φώναζαν οι αγαπημένοι της, υπήρξε μια βασίλισσα που παντρεύτηκε τον αγαπημένο της Φίλιππο παρά τις αντιδράσεις της αριστοκρατείας, ταξίδεψε στην Νότια Αφρική για το ταξίδι του μέλητος και αποφάσισε να μεταδοθεί ζωντανά στην τηλεόραση η τελετή της στέψης της, για πρώτη φορά στην ιστορία του στέμματος.
Το συμβολικό στυλ της Βασίλισσας Ελισάβετ που άφησε εποχή
Τα matching ταγιεράκια της στα πιο έντονα χρώματα έχουν αφήσει εποχή. Η ίδια τα φορούσε όπως αποδείχθηκε επί τούτου, για να μπορεί ο λαός να την εντοπίζει μέσα στο πλήθος. Καπέλα, γάντια και μια σειρά από τα πιο πολυτελή και πολύτιμα κοσμήματα με μακραίωνη ιστορία κόσμησαν κατά καιρούς τα σύνολα της.
Επί 50 ολόκληρα χρόνια φορούσε τις ίδιες μικροσκοπικές Launer τσάντες, οι οποίες έκρυβαν μέσα τους πολλά ζευγάρια λευκά γάντια που λέρωναν πολύ εύκολα. Δεν άλλαζε για τίποτα στον κόσμο τα Anello & Davide loafers, που επέλεγε για όλα τα καθημερινά της καθήκοντα, ενώ τα off duty outfits στις εξοχικές εκτάσεις του Balmoral, με τις καμπαρντίνες, τις γαλότσες και τα signature μαντήλια από τις Burberry και Hermes δεμένα γύρω από τα μαλλιά της, έχουν αντιγραφεί κατά κόρον και έχουν εμπνεύση κορυφαίους οίκους, όπω ςο Dior.
Στον γάμο της το 1947 η couturier, Norman Hartnell, ανέλαβε το ιδιαίτερο νυφικό της με τα ντελικάτα μαργαριτάρια και τα embroidered κρύσταλλα να ντύνουν μοναδικά εκείνη την ιδιαίτερη ημέρα. Η ίδια σχεδιάστρια ανέλαβε και το εντυπωσιακό φόρεμα την ημέρα της στέψης της.
Μέχρι το 1990 ο Hardy Amies είχε την επιμέλεια των καθημερινών ρούχων της βασίλισσας και ο Freddie Fox δημιουργούσε τα περίτεχνα καπελάκια της, που έκρυβαν μεγάλη δεξιοτεχνία από τον κορυφαίο σχεδιαστή.
Εμείς βρήκαμε τα 20 κορυφαία styling moments της Queen Elizabeth, so «God Save The Queen», για τελευταία φορά.
Διαβάστε επίσης:
.
Moda