Ραβανί το αγαπημένο κι εύκολο !!!

Ρεβανί  η Ραβανί !!!  Όπως και να το πεις δεν έχει καμία σημασία αρκεί…Να έχει μεγάλη ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

5  αυγα ιδιου μεγεθους,

μισο ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι γιαούρτι στραγγιστο ,

1ποτηρι λάδι ελαφρύ,

450 γρ σιμιγδάλι χοντρό

1 φακελακι μπεικιν,

1 βανιλια,

1 κ.γ.ξυσμα λεμονιου!!!!      

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν να μην χασουν τον ογκο τους!

Ριχνουμε εναλλάξ το λάδι με το γιαούρτι!

Τελος ριχνουμε το σιμιγδαλι,το μπεικιν,την βανιλια,το/ξυσμα!

Βουτυρωνουμε το ταψι μας και ριχνουμε το μείγμα!

Ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαια σχαρα για 35 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει ελαφρώς!     

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 3 ποτηρια νερου νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη μισο λεμονι για 5 λεπτα!

Το κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.βουτυρο αγελαδινο!

Το αφηνουμε να λιωσει μονο του!

Σιροπιαζουμε με κουταλα σιγα-σιγα!Δηλαδη απορροφει και συνεχιζουμε!  

Το ποτήρι υλικών(200ml)!

Τα υλικά όλα σε θερμοκρασία δωματίου!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: