Υλικά
- 500 γρ. ρεβίθια
- 1 μεγάλη πατάτα
- 1 κρεμμύδια ξερό
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- αλάτι και πιπέρι
- Αλεύρι προαιρετικά
- Σπορέλαιο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς όπως κάνουμε όταν τα μαγειρεύουμε.
Τα στραγγίζουμε το πρωί και τα βάζουμε στο μούλτι να αλέθουμε καλά και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά όλα ψιλοκομμένα την πατάτα ξεφλουδισμένη, βρασμένη και λιωμένη και τέλος το κρεμμύδι.
Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε στο μείγμα και το αλεύρι αν χρειαστεί, τόσο όσο να έχουμε ένα χυλό που να στέκεται.
Πλάθουμε τους Ρεβιθοκευτέδες.
Βάζουμε σε τηγάνι το σπορέλαιο, να κάψει αλλά να μη καπνίσει. Όταν τηγανιστούν από τη μια πλευρά, τις γυρίζουμε από την άλλη.
Βγάζουμε τους ροδοκοκκινισμένους ρεβιθοκεφτέδες σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι και τους σερβίρουμε ζεστούς .
Καλή όρεξη !!!
Originally posted 2017-04-07 10:50:07.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό