Yλικά:
- 6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1/2 γρ. σαφράν
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 2 φλιτζάνια ρύζι για ριζότο (Αρμπόριο)
- 1/4 φλιτζανιού καρύδια
- 6 φυλλαράκια φασκόμηλο
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Καρύδι χοντροκομμένο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ζωμό και το αφήνουμε να πάρει μία βράση, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σαφράν. Αφήνουμε το σαφράν να μαλακώσει για 15 λεπτά.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το φασκόμηλο. Μόλις μαλακώσει το κραμμύδι χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε τα αλεσμένα καρύδια και το ρύζι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά για περίπου 4 λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνει το ρύζι διάφανο.
Σβήνουμε το ρύζι προσθέτοντας 1/2 φλιτζάνι από τον ζωμό και μόλις απορροφηθεί, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τον υπόλοιπο ζωμό. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε πολύ συχνά.
Μόλις απορροφηθεί όλος ο ζωμός προσθέτουμε τον ζωμό με το σαφράν (που είχαμε ζεστάνει στην αρχή) και σε μόλις το απορροφήσει βγάζουμε το ριζότο από τη φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο και το μισό τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν καλά.
Σερβίρουμε αμέσως το ριζότο με το υπόλοιπο τυρί και πιπέρι φρεσκοτριμμένο και πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με καρύδι χοντροκομμένο.
Originally posted 2016-02-14 11:00:32.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό