Ένα νόστιμο κολατσιό. Τα λατρεύω τα ρολά γιατί είναι πολύ πρακτικά στην μεταφορά και πολύ νόστιμα. Είναι σαν μικρά σαντουιτσάκια. Μπορούμε να φτιάξουμε 2-3 με διαφορετικά υλικά για να σερβίρουμε με το ποτό.
Ρολά με λιαστές ντομάτες, βασιλικό και τυρί κρέμα. Εύκολα και νόστιμα…
Υλικά:
- 230γρ. τυρί κρέμα
- 1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζανιού κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στραγγισμένο (προαιρετικό)
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα, συν περισσότερη για το σερβίρισμα
- 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 2 μεγάλες τορτίγιες αλευριού
- 24 φρέσκα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τις λιαστές ντομάτες, το σπανάκι, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο τορτίγιες και το απλώνουμε μέχρι τις άκρες τους. Απλώνουμε στην κάθε μία 10-12 φρέσκα φύλλα βασιλικού. Πατάμε τον βασιλικό ελαφρώς προς τα κάτω για να κολλήσει.
- Σφιχτά τυλίγουμε τις τορτίγιες από το ένα άκρο στο άλλο.
- Μόλις τις τυλίξουμε τις πιέζουμε απαλά για να κλείσουν και τις βάζουμε με την ραφή προς τα κάτω.
- Χρησιμοποιώντας ένα οδοντωτό μαχαίρι τις κόβουμε σε φέτες 1 εκατοστού σε πάχος.
- Τα σερβίρουμε αμέσως ή τα βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες, καλυμμένα.
Originally posted 2015-10-31 18:30:37.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό