Μια συνταγή για ένα λαχταριστό πιάτο. Ρολά μελιτζάνας γεμιστά με ανθότυρο, σταφίδες, αμύγδαλα, παρμεζάνα και βασιλικό πασπαλισμένο με μοτσαρέλα, ψημένο σε σάλτσα ντομάτας.
Υλικά συνταγής
- 3 μεγάλες μελιτζάνες (1 κιλό συνολικά περίπου)
- 300 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
- 3 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. σταφίδες (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. αμύγδαλα θρυμματισμένα στο multi
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1/4 φλ. φρέσκια φρυγανιά
- 1 κρόκο αυγού
- 400 γρ. ντοματοχυμό
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκόρδο ψιλοκομμένο ψιλοκομμένο
- 3/4 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 ° C στις αντιστάσεις ή στους 180 ° C στον αέρα. Λαδώνουμε ένα ταψί 20Χ28 εκ. και βάθους 6 εκ. και το αφήνετε στην άκρη.
- Μουλιάζετε για 5 λ τις σταφίδες σε χλιαρό νερό, τις βγάζετε και τις στραγγίζετε. Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε στο αλάτι για ½ ώρα. Έπειτα ξεπλένετε καλά, τις αραδειάζετε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τις αλατοπιπερώνετε, τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στους 200 βαθμούς για 3-4 λ μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.
- Για τη σάλτσα ντομάτας: Εν τω μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι πολτοποιημένα. Σωτάρετε για 2-3 λεπτά και έπειτα προσθέτετε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 φλ. νερό με λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε τη σάλτσα για 10 λεπτά, προσθέτετε τη 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Για τη γέμιση μελιτζάνας: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ανθότυρο, τις 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, τη παρμεζάνα, τη τριμμένη φρυγανιά και τον κρόκο αυγού. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Ρίχνετε στο ταψί τα 3/4 της σάλτσας ντομάτας. Παίρνετε μια φέτα μελιτζάνας προσθέτετε στην άκρη 1 κ.σ. γέμιση και τυλίγετε σε ρολό. Τοποθετείτε το ρολό μελιτζάνας στο ταψί, με το τελείωμα της μελιτζάνας από κάτω. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσου οι μελιτζάνες και η γέμιση. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με τη τριμμένη μοτσαρέλα.
- Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου μέχρι ροδοκοκκινίσει το τυρί.
Originally posted 2016-10-09 11:22:51.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό