Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 2 – Eύκολη
10φέτες ζαμπόν
10 φέτες τυρί τοστ
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1 κουτί χυμό ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος. Τις τηγανίζουμε ελαφρά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Κόβουμε στη μέση τις φέτες του ζαμπόν και του τυριού και τοποθετούμε από μία επάνω σε κάθε φέτα μελιτζάνας. Τυλίγουμε σε ρολάκι, στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα και τοποθετούμε στη σειρά σε πυρέξ.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε μία απλή σάλτσα ντομάτας με ελάχιστο ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις η σάλτσα είναι σχεδόν έτοιμη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα μας. Όταν είναι έτοιμη περιχύνουμε με αυτή τα ρολάκια.
Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε και τριμμένο τυράκι από πάνω. Ψήνουμε για 20′ σε μέτριο φούρνο. Σερβίρονται ζεστά.
: NEWSGR
syntages
Tags: φωτιά