Στην πρωτοποριακή πρωτοβουλία, για τα ελληνικά δεδομένα, Startup Safary Athens συμμετείχε το Corallia, δίνοντας μια ξεχωριστή διάσταση στο χάρτη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας μέσα από τις δράσεις του.
Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, το Corallia άνοιξε τις πόρτες του α2-innohub στο Μαρούσι για να ξεναγήσει το κοινό της ελληνικής start-up σκηνής στις δράσεις και τα επιτεύγματα των clusters και τη συμβολή του στην επιτάχυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Στην ενότητα που ήταν αφιερωμένη στην αεροδιαστημική, τα επιχειρηματικά μέλη του si-Cluster, Heron Engineering και Logikon Labs αναφέρθηκαν στις υπηρεσίες και τα σχέδιά τους και στην ενότητα για τις δημιουργικές βιομηχανίες, τα μέλη του gi-Cluster, Flipped Horizons, ImmersionFX, LazyLand, SimpleApps και Vermantia παρουσίασαν τα νέα προϊόντα και τις δράσεις τους. Ακολούθησε συζήτηση γύρω από το Greek Startup Manifesto.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να ενημερωθούν για το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας που υλοποιεί το Corallia και τροφοδοτεί την αγορά με νέους καινοτόμους επιχειρηματίες, να συνομιλήσουν με όσους τόλμησαν να καινοτομήσουν στην πράξη και να γνωρίσουν από κοντά τους business accelerators των clusters. Η εκδήλωση αποτέλεσε ένα ανοιχτό βήμα αλληλεπίδρασης, με έντονο ενδιαφέρον για τα οφέλη που εξασφαλίζει η συμμετοχή μιας νεοφυούς επιχείρησης σε ένα cluster διεθνούς εμβέλειας.
Ο Δρ. Αντώνης Γιαννόπουλος, Υπεύθυνος Μάρκετινγκ Επικοινωνίας του Corallia δήλωσε: Μέσα από τη συμμετοχή μας στο Startup Safary Athens θέλουμε να αναδείξουμε την ανάγκη τόσο για τη σύλληψη πρωτοποριακών ιδεών όσο και για τη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών, που μπορούν να συμβάλλουν στη στροφή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας σε καινοτόμους τομείς, όπου θα αξιοποιηθούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και το ταλαντούχο και εξειδικευμένο ανθρώπινο κεφάλαιο της Ελλάδας. Εξάλλου, η ομάδα του Corallia διανύει ένα καθημερινό σαφάρι με επιτυχημένες ιστορίες για την καινοτομία και την επιχειρηματική ανάπτυξη.
Ο κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης, si-Cluster manager, ανέφερε σχετικά: Οι δράσεις των μελών μας, που παρουσιάστηκαν στο Startup Safary Athens, μας κάνουν περήφανους και μας δίνουν ώθηση να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας ώστε να τοποθετήσουμε την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη της αεροδιαστημικής, μιας ιδιαίτερα αναπτυσσόμενης και ανταγωνιστικής αγοράς. Οι νέοι επιχειρηματίες και οι start-up εταιρείες έχουν πολλά να προσφέρουν σε αυτή την κατεύθυνση.
Τέλος, η κα. Τζούλια Φωκά, gi-Cluster manager, σημείωσε: Οι καινοτόμες τεχνολογίες και εφαρμογές δημιουργικού περιεχομένου, που αναπτύσσουν τα μέλη του gi-Cluster και συζητήθηκαν στο Startup Safary Athens, εντάσσονται σε έναν από τους πιο δυναμικούς παραγωγικούς τομείς της σύγχρονης ψηφιακής οικονομίας διεθνώς. Πίσω από αυτές, βρίσκεται ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, γεγονός που δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες για νέους, φιλόδοξους επιχειρηματίες.
Το Startup Safary Athens αποτελεί μια διήμερη γιορτή αφιερωμένη στη νεανική επιχειρηματικότητα. Στο πλαίσιο του Startup Safary, συνεργατικοί χώροι και άλλοι οργανισμοί φιλοξένησαν τη start-up κοινότητα της πόλης για να έρθει σε επαφή με ανθρώπους που έχουν αφοσιωθεί στην προώθηση καινοτόμων και επιτυχημένων επιχειρηματικών ιδεών.
Το Corallia είναι ο πρώτος οργανισμός που συστάθηκε στην Ελλάδα για την οργανωμένη και συστηματική διαχείριση και ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών καινοτομίας με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένων παραγωγικών και καινοτομικών οικοσυστημάτων στα οποία δραστηριοποιούνται συντονισμένα παράγοντες από συγκεκριμένους κλάδους και περιφέρειες της χώρας, όπου προϋπάρχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και εξαγωγικός προσανατολισμός.
Στα clusters που αναπτύσσει, το Corallia έχει ρόλο συντονιστή και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει και υλοποιεί παρεμβάσεις στήριξης και προώθησης για το σύνολο των φορέων καινοτομίας του οικοσυστήματος, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας, των πανεπιστημίων, των ερευνητικών εργαστηρίων, των κεντρικών κυβερνητικών και περιφερειακών υπηρεσιών, των επιχειρηματικών αγγέλων και των διαχειριστών επενδυτικών κεφαλαίων, των χρηματοπιστωτικών οργανισμών, των παρόχων υποδομών και υπηρεσιών επιχειρηματικής ανάπτυξης, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.
Σήμερα, το Corallia έχει αναπτύξει και συντονίζει τρία τεχνολογικά Clusters υψηλής εξειδίκευσης στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα το mi-Cluster , το si-cluster και το gi-Cluster .
Επιπλέον, το Corallia διαχειρίζεται ένα δίκτυο τριών μονοθεματικών κέντρων καινοτομίας σε στρατηγικά σημεία της πρωτεύουσας και της περιφέρειας: το α1-innohub , το π1-innohub και το α2-innohub , όπου στεγάζονται επίσης τα κεντρικά γραφεία.
Το Corallia υλοποιεί, επίσης, πρόγραμμα επιτάχυνσης της νεανικής επιχειρηματικότητας με μια σειρά πρωτοβουλιών όπως: ο σημαντικότερος επιταχυντής της χώρας, το egg – enterˑgrowˑgo, σε συνεργασία με τη Eurobank, το Educational Trip με τους φοιτητικούς συλλόγους του Stanford, Berkeley, MIT and Georgia Tech, κ.ά.
Στο πλαίσιο εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας, της ανταλλαγής καλών πρακτικών και προώθησης συνεργασιών με αντίστοιχες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρωτοβουλίες, το Corallia επενδύει στις διεθνείς συνεργασίες εδραιώνοντας ισχυρούς δεσμούς με σημαντικούς ευρωπαϊκούς φορείς χάραξης πολιτικής για την ανάπτυξη clusters και συμμετέχοντας ενεργά σε επιλεγμένα ευρωπαϊκά έργα.
Οι δράσεις και τα έργα που υλοποιεί το Corallia συγχρηματοδοτούνται από Κοινοτικούς πόρους, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης , Εθνικούς πόρους, και ιδιωτικούς πόρους, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς , του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα , των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της περιόδου 2007-2013, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, του 7ου Προγράμματος Πλαισίου για Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης του προγράμματος Διεθνικής Συνεργασίας South East Europe Transnational Cooperation Programme, καθώς και δωρεών από ιδιωτικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.
Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.corallia.org.