Σάμαλι !!! Το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας αναμνήσεων ..!!


Υλικα

  • Σιμιγδάλι χοντρό 280γρ
  • Σιμιγδαλι ψιλό 160γρ
  • Ζάχαρη 150γρ…
  • Χυμό πορτοκαλιού 400γρ
  • Νερό 100γρ
  • 2 κ/γ. Μπεικιν
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • Λικέρ μαστίχα 30γρ
  •  Βανίλια 2 (καψουλες)
  • Αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα

Σιρόπι

  •  800γρ νερό
  • 800γρ ζάχαρη
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 φλούδες λεμονιού

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπώλ ανακατεύετε τα σιμιγδάλια, την ζάχαρη, το baking, την σόδα, τις βανίλιες, το λικέρ και τα ξύσματα

2. Ανακατεύετε το νερό με τον χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτετε στα υλικά, ανακατεύντας συνεχώς μέχρι να γίνουν ένας παχύρευστος χυλός. 

3. Αφήνετε το μείγμα σκεπασμένο για 15 λεπτά και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180β.

 4. Βάζετε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν. Βράστε το σιρόπι για 5-6 λεπτά, μετά την πρώτη βράση και κατόπιν το αφήνετε να κρυώσει.

5. Ρίχνετε το μείγμα σε ταψί 30×25 και στρώνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα.

6. Υποθετικά χωρίζετε σε 12 τετράγωνα κομμάτια και τοποθετήστε ένα αμύγδαλο ολόκληρο, επάνω στο καθένα προαιρετικά. 

7. Ψήνετε το σάμαλι για 40-45 λ. στους 180β

 8 Μόλις βγάλετε το γλυκό από το φούρνο, χαράζετε με ένα μαχαίρι τα κομμάτια και σιροπιάζεται κουταλιά κουταλιά με το μισό σιρόπι, αφήνετε το γλυκό για 5 λεπτά και σιροπιάζετε και ξανά με το υπόλοιπο σιρόπι.

9. Αφήνετε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζετε μερικές ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρετε!

Καλή σας επιτυχία!!!!


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: