ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
Υλικά (η κούπα να είναι 250 ml) ή η κούπα του νες
- 3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κούπες χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
- 2/3 κούπας (150 ml) σπορέλαιο
- 2 κούπες άχνη ζάχαρη
- 1/2 κ.γ σόδα
- ξύσμα 2 πορτοκαλιών
- 3 βανίλιες
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 2 κ.σ κακάο
Υλικά για το γλασάρισμα
- 125 σοκολάτα κουβερτούρα υγείας
- 50 γρ.μαργαρίνη
- 4 κ.σ άχνη ζάχαρη
- 3 κ.σ νερό περίπου
Εκτέλεση
-Κοσκινίζω το αλεύρι και το ανακατεύω με το αλάτι,βανίλιες,και σόδα.
-Σένα άλλο μπολ ρίχνω το λάδι.τον χυμό πορτοκαλιού,την ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύω με σύρμα.Προσθέτω και το αλεύρι και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν τα υλικά και σταματώ,
Κρατώ ι κούπα από το μίγμα και μέσα εκεί ρίχνω και ανακατεύω το κακάο.
Ρίχνω σε μια μεγάλη μακρόστενη ή στρογγυλη λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα το λευκό μίγμα και από πάνω ρίχνω με κουταλιές το σοκολατένιο.Το ανακατεύω ελαφρά μένα πηρούνι να κάνω νερά και ψήνω στους 180 για 1 ώρα περίπου.
Αφού κρυώσει καλά το ξεφορμάρω.
Λιώνω σε μπεν μαρί την μαργαρίνη με τη σοκολάτα και γαρνίρω με γραμμές την επιφάνεια του κέικ .Μόλις στεκάρει λίγο η σοκολάτα και στεγνώσει ανακατεύω σ ένα μπολάκι την άχνη με το νερό να γίνει ένα παχυρευστο μιγμα και το ρίχνω κι αυτό πάνω στο κέικ.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό