Σιροπιαστα τσουρεκάκια με απερίγραπτη γεύση
Υλικά
- 3 αυγά1 φλ. τσαγιού γάλα (χλιαρό)
- 1 φλ. τσαγιού νερό(χλιαρό)
- 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 ½ κου. γλυκού μπέικιν
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 γερή πρέζα κανέλλα
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις . περίπου 600 με 700 γρμ
Για το σιρόπι
- 1 φλυτζανι ζαχαρη
- 1 φλυτζανι μελι
- 1 φλυτζανι νερο
- 125 γρ μαργαρινη για το άλοιμα + πολύ λίγο ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Διαλύω σε ένα μπώλ τη μαγιά με το χλιαρό γάλα και το νερό. Προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω. Στη συνέχεια ρίχνω τα αυγά ,το λιωμένο βούτυρο, τα μυρωδικά μας και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.Το αποτέλεσμα που θέλουμε είναι να μας βγεί σαν το φύλλο για τις πίτες.Το αφήνω να ξεκουραστεί για 10 λεπτά….. το χωρίζω στα 3…. Ανοιγω το πρώτο φύλλο το βουτυρώνω και το κλείνω στα τρια σα φάκελο. … Ετσι όπως είναι μακρύ το κόβω στο πλάτος σε μακρόστενες λουρίδες (τις στρίβω) και διαμορφώνω -σχηματίζω τα τριανταφυλλά μου. (βγαζει γυρω στις 10 – 12 λουριδες)Ομοίως και τα υπόλοιπα 2Τα ψήνω περίπου στο 15λεπτο στους 170. σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.Φτιάχνω το σιρόπι και εφόσον έχουν κρυώσει τα μελένια τα σιροπιάζω πάνω στη φωτια για 10 δευτερα περιπου όχι πιο πολύ. Βγαίνουν γύρω στα 30-35 τεμ.Είναι νόστιμα και σκέτα, και σιροπιασμένα, αλλά και με καρύδα!!
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό