«Σκεπτικιστικές» του lockdown στο κόμμα του Μπόρις Τζόνσον – Πιέσεις για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα

Βελτιωμένη η εικόνα στα νοσοκομεία, συνδέεται με τον ταχύ ρυθμό διενέργειας εμβολιασμών — Στόχος της Ντάουνινγκ Στριτ είναι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου να έχουν εμβολιαστεί 15 εκατομμύρια και μέχρι τις 7 Απριλίου όλοι οι άνω των 50 ετών

Αποκλιμάκωση της επιδημιολογικής εικόνας γνωρίζει η Βρετανία τις τελευταίες ημέρες, μετά το κύμα αναταραχής που πυροδότησαν οι μεταλλάξεις.

Παρά το γεγονός ότι τα νοσοκομεία εξακολουθούν να βρίσκονται στην ομηρία της ασφυξίας, καθώς δεκάδες ασθενείς μεταφέρονται καθημερινά σε άλλα υγειονομικά κέντρα, λόγω έλλειψης σε κλίνες ΜΕΘ, τα κρούσματα παρουσίασαν την τελευταία εβδομάδα μείωση της τάξης του 30% την τελευταία εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή, οι εμβολιασμοί στη Γηραιά Αλβιώνα προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό, ενώ στόχος της στρατηγικής της Ντάουνινγκ Στριτ είναι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου να έχουν εμβολιαστεί 15 εκατομμύρια και μέχρι τις 7 Απριλίου όλοι οι άνω των 50 ετών.

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός έχει στόχο την επανεκκίνηση της αγοράς τον Απρίλιο. Οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ μειώθηκαν σε μία εβομάδα από 5.446 σε 5.283, ενώ είναι η πρώτη φορά που διαθεσιμότητα στις εντατικές παρουσιάζει καλύτερη εικόνα μετά τον συναγερμό του Δεκεμβρίου, οπότε και σημειώθηκε έκρηξη της βρετανικής μετάλλαξης.

Η βελτιωμένη εικόνα στα νοσοκομεία συνδεύεται από τον ταχύ ρυθμό με τον οποίο διενεργούνται οι εμβολιασμοί.

Ενδεικτικό της επιτυχίας ότι την προηγούμενη ημέρα έγιναν 475.000, ενώ μισό εκατομμύριο άνθρωποι που ανήκους στις ευπαθείς ομάδες έχουν εμβολιαστεί. Οι πιέσεις, πάντως, εντείνονται στους κόλπους των Συντηρητικών, καθώς ο Μπόρις Τζόνσον αντιμετωπίζει την οργή 70 μελών του κόμματός του που ζητούν εφαρμογη σχεδίου χαλάρωσης.

Ωστόσο, ο Βρετανός πρωθυπουργός φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με τις εισηγήσεις των ειδικών για τήρηση των περιορισμών υπό τον φόβο νέας έξαρσης της φονικής νόσου.

Ειδική ομάδα έχει συσταθεί στους Τόρις, συγκεκριμένα από τους «σκεπτικιστές» του lockdown, που ζητούν ολική επιστροφή στην ομαλότητα ως το καλοκαίρι.

Οι αντιρρησίες του σχεδίου Τζόνσον τον εγκαλούν για «υποταγή στην επιστημονική κοινότητα». Το ζήτημα είνα, όπως διαμηνύουν κορυφαίοι αξιωματούχοι, να μην υπάρξει ένα ακόμη lockdown που θα ακολουθήσει μια επιπόλαιη άρση μέτρων

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: