Η λύση για να έχεις πάντα σκόρδο για τις συνταγές σου.
Πως θα το κάνεις :
➖Διάλεξε σκληρά και φρέσκα Σκορδά. Καθάρισε τα ξεχώρισε δηλαδή τις σκελίδες και καθάρισε τα ένα ένα.
➖Βάλε σε καθαρά, πλυμένα και στεγνά βάζα.
➖Ρίξε ελαιόλαδο να σκεπάζονται οι σκελίδες.
➖Βάλε απο πάνω 1 κγ αλάτι και 4-5 κόκκους πιπέρι.
➖Κλείσε και αποθηκεύσε σε δροσερό και σκιερό μέρος.
➖Αν τα βάλεις στο ψυγείο να ξέρεις πως το ελαιόλαδο παγώνει, απλά εσύ βγάλε τις σκελίδες που θέλεις και βάλε ξανά στο ψυγείο.
➖Αλλά και εκτός ψυγείου να μείνουν δεν παθαίνουν τίποτα.
➖Το λάδι που θα μένει αφού τελειώσουν τς σκόρδο εννοείται και δεν το πετάμε, το χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε τα φαγητά μας.
➖Στο λάδι κρατάνε αρκετό καιρό, μετά απο 1 μήνα θα δεις πως θα οι σκελίδες παίρνουν ενα σκούρο χρωμα, μην τις φοβάσαι, δεν έπαθαν τίποτα.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΠΑΧΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ !!!!
(?)
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com