Ακόμα και 400 λίρες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι πλούσιοι Κινέζοι για ένα μπουκάλι κρασί από τίγρη. Έχουν την πεποίθηση πως τους κάνει πιο δυνατούς και βελτιώνει τη σeξουαλική τους ζωή.
Χιλιάδες τίγρεις, όπως αποκαλύπτει η Dailymail, πεθαίνουν σε άθλιες συνθήκες σε αγροκτήματα για να τροφοδοτηθεί η ακμάζουσα βιομηχανία εκατομμυρίων δολαρίων για κρασί από τα κόκαλά τους. Οι πλούσιοι Κινέζοι πιστεύουν τις δοξασίες πως το συγκεκριμένο κρασί τους κάνει πιο δυνατούς και ενισχύει τη σeξουαλική τους ζωή. Για αυτό και πληρώνουν ακόμα και 400 λίρες για ένα μπουκάλι από το συγκεκριμένο κρασί.
Το κρασί πωλείται ως τονωτικό για την υγεία και αφροδισιακό σε φιάλες με σχήμα τίγρη. Η δημοτικότητά του έχει αυξηθεί ραγδαία, καθώς διατίθεται και online, με την κυβέρνηση να το αποδέχεται σιωπηρά παρά τη διεθνή κατακραυγή. Για να παραχθεί το συγκεκριμένο κρασί, που έχει γεύση σιροπιού για βήχα και φτηνού κονιάκ, χρειάζονται ακόμα και 8 χρόνια.
Το παράνομο προϊόν γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στην ελίτ της Κίνας, με πολλές γειτονικές χώρες, όπως το Λάος και το Βιετνάμ, να δημιουργούν νέες μονάδες για να ικανοποιήσουν τη ζήτηση. Οι άνθρωποι της Dailymail παραβίασαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τις σπάνιες εικόνες από υποσιτισμένες τίγρεις σε πάρκο άγριας ζωής στο Guilin, στη νοτιοδυτική Κίνα, που δεν έχει καθόλου επισκέπτες και κρατούνται περίπου 1.800 τίγρεις.
Εργαζόμενοι του συγκεκριμένου πάρκου και κάτοικοι αποκάλυψαν πως θα πωληθεί από τον μεγιστάνα Zhou Weisen και οι τίγρεις θα μεταφερθούν σε μια νέα τοποθεσία 5 μίλια μακριά, όπου ο χώρος είναι 3 φορές μεγαλύτερος προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο αυξανόμενος αριθμός τους. Όταν οι τίγρεις πεθαίνουν από γηρατειά, ασθένεια ή αγώνες με άλλες τίγρεις, τότε οδηγούνται σε ένα εργοστάσιο όπου οι σκελετοί τους βυθίζονται σε τεράστιες δεξαμενές για 8 χρόνια. Παρά τη διεθνή απαγόρευση, το συγκεκριμένο κρασί πωλείται σε κατάστημα πεντάστερου ξενοδοχείου του Zhou, όπου ένα μπουκάλι 500ml διατίθεται έναντι 418 λιρών.
Εκτιμάται ότι υπάρχουν 6.000 τίγρεις σε αιχμαλωσία στην Κίνα, 2 φορές πάνω από τον αριθμό τίγρεων που ζουν ελεύθερες στην άγρια φύση σε όλο τον κόσμο. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα κινδύνου για επείγοντα μέτρα προκειμένου να χαλιναγωγηθεί η ανεξέλεγκτη παραγωγή των επιχειρήσεων.
ΠΗΓΗ: Dailymail
seleo.gr-Diethni