Οι εφαρμογές γνωριμιών έγιναν ένα πολιτιστικό φαινόμενο και μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας όταν οι millennials… είχαν μεγαλώσει αρκετά. Μιας και τώρα οι περισσότεροι της γενιάς αυτής έχουν παντρευτεί και έχουν αποκτήσει παιδιά (άρα λογικά δεν ενδιαφέρονται για νέες γνωριμίες!), έχει έρθει η ώρα της Gen Z να βάλει τη δική της σφραγίδα στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι διαδικτυακές γνωριμίες.
Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους που χρησιμοποιούν το Tinder, τη μεγαλύτερη εφαρμογή γνωριμιών στον κόσμο, είναι μεταξύ 18 και 25 ετών. Και σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Fortune, η νέα διευθύνουσα σύμβουλος του Tinder, Renate Nyborg, μίλησε για το πώς αυτή η νεότερη γενιά χρησιμοποιεί την εφαρμογή.
Τι είναι το slow dating
Το… ταξίδι των millennials στο Tinder ήταν απλό: έκαναν match, μιλούσαν στο chat και έβγαιναν ραντεβού μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες. Αλλά η Gen Z προσεγγίζει τα πράγματα με πολύ διαφορετικό ρυθμό: «Κάνουν match, συνομιλούν, ανταλλάσσουν απόψεις, ξαναμιλούν, ανταλλάσσουν Spotify playlists και, στη συνέχεια, δύο μήνες αργότερα, μπορεί να βγουν ραντεβού», είπε η Nyborg στο Fortune.
Σύμφωνα με την ίδια, το «slow dating» είναι ένας πιο συνειδητός και συνετός τρόπος για να γνωριστείς από κοντά με τον τύπο που σου άρεσε στο dating app.
Γιατί η Gen Z «αγκαλιάζει» το slow dating
Λοιπόν, από πού ξεκίνησε αυτός ο νέος τρόπος προσέγγισης των διαδικτυακών σχέσεων; Η Nyborg λέει ότι η πανδημία έπαιξε καταλυτικό ρόλο.
«Όταν μιλάω σε 18χρονα και 19χρονα που μπαίνουν στο Tinder για πρώτη φορά, δεν είχαν κάνει καμία γνωριμία με άλλα άτομα στο σχολείο ή το γυμναστήριο. Χρησιμοποιούσαν μόνο το Tinder για να βγαίνουν ραντεβού λόγω του κορονοϊού. Πολλοί άνθρωποι ήρθαν σε εμάς λέγοντας ότι γράφονταν στο Tinder λόγω μοναξιάς και ότι ήταν ο μόνος τρόπος για να γνωρίσουν νέο κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.
Για την εταιρεία, αυτό σήμαινε ότι με αυτόν τον τρόπο βοηθούν το… νέο αίμα να μπει σιγά σιγά στον κόσμο των ραντεβού. Η Renate Nyborg συμπλήρωσε:«Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε να μάθουμε από τις ταινίες του Netflix. Μερικές από τις λειτουργίες που έχουμε παρουσιάσει καθοδηγούν τους νέους στο πώς να ρωτήσουν, αλλά και να πουν πράγματα για τον εαυτό τους. Δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε 18χρονο να βγει τα πρώτα του ραντεβού, να νιώσει ασφάλεια και να βελτιώσει ορισμένα λάθη που έκανε η προηγούμενη γενιά».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
sxeseis