Υλικά
- 1 κουβερτούρα(Παυλίδης η Γιώτης)
- 1 κούπα κακάο άγλυκο
- 1 ζαχαρούχο
- 1 Βιτάμ πλάκα
- 3 Κουταλιές σούπας κονιάκ
- Μίση κούπα γάλα(για ράντισμα στα μπισκότα)
- 2 Κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη(για πιο γλυκό αποτέλεσμα)
- 2 Συσκευασίες πταίει μπερ μπισκότα(εννοείται σπασμένα)
(Όποιος θέλει βάζει και μερέντα στο μείγμα όταν το λιώνει….2,3 κουταλιές προαιρετικά….εξίσου υπέροχος….
Εκτέλεση:
Όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι (Εκτός τα μπισκότα και το γάλα) σε πάρα πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσουν και να γίνει λείο το μείγμα.
Μετά ραντίζω τα μπισκότα με το γάλα και ρίχνω το μείγμα μέσα ανακατεύω.
Βάζω μεμβράνη στη φόρμα μέσα (Για να βγεί μετά το γλυκό ) βάζω κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά και μετά ξεφορμάρω και το έχω συντήρηση.
Στο συγκεκριμένο έβαλα παγωτό από πάνω και τέλος τριμμένη σοκολάτα
Παγωτό
- 1 morfat τενεκεδένιο κουτάκι
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 εβαπορέ νουνού μικρό
- 1 κουβερτούρα 125gr
- 2 κ.σ. κακάο (προαιρετικά)
- 2 πακετάκια μπισκότα πτι μπερ με σοκολάτα γάλακτος
Όλα τα υλικά να μείνουν στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την παρασκευή.
Χτυπάμε με το μίξερ 5 λεπτά τη morfat.
Γενικά το μυστικό για να μην βγει σκληρό το παγωτό είναι να χτυπηθεί πολύ καλά η σαντιγί.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα 3 λεπτά
Προσθέτουμε το εβαπορέ χτυπώντας με το μίξερ συνεχώς.
Στρώνουμε μπισκότα της αρεσκείας μας στον πάτο του τάπερ και ρίχνουμε το μισό λευκό μείγμα και το βάζουμε μια ώρα στην κατάψυξη να παγώσει.
Στο υπόλοιπο μείγμα ρίχνω μία κουβερτούρα 125 gr.την οποία έχω λιώσει σε μπεν μαρί και δυο κουταλιές κακάο και ανακατεύω στο μίξερ και την αφήνω στο ψυγείο.
Αφού έχει παγώσει το πρώτο μείγμα με τα μπισκότα ρίχνω και τη σοκολατένια κρέμα και μία στρώση μπισκότα πάνω.
Κατάψυξη και έτοιμο για απόλαυση
Εύη Ρουσσοπούλου
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό