ΥΛΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑΣ:
- 1 Βιτάμ
- 4 αυγά
- 1 βανίλια
- 2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 και μισή φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 1 Μπέκιν παουντερ
- 4 κουταλιές κακάο
- 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε την ζάχαρη ρίχνουμε το ζεστό νερό χτυπάμε.σε ένα μπολ τα αυγά και την βανίλια.και το κακάο τα ρίχνουμε στο μείγμα και τέλος το αλεύρι.
Μόλις πήξει το ρίχνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε 18 λεπτά.στους 180 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει.
ΓΛΑΣΣΟ ΚΑΚΑΟ:
1 ποτήρι νερό
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
4 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουτάλια της σούπας Βιτάμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο μισό ποτήρι νερό διαλύουμε ζάχαρη κορν φλάουρ κακάο.
Το υπόλοιπο νερό το βάζουμε σε κατσαρολάκια και μόλις.ζεσταθεί ρίχνουμε το μείγμα μόλις.πήξει κατεβάζουμε.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβουμε την σοκολατόπιτα κόμματα τετράγωνα και τοποθετούμε ανά δυο ενδιάμεσα.
ΓΛΑΣΣΟ από πάνω στο δεύτερο πάνω ΓΛΑΣΣΟ και τριμμένο καρύδι!
Tzeni Tsanaktsidou
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό