Yλικά
- 250 γραμ μαργαρίνη
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού κακάο σκόνη
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
- 1 με 2 κουταλιές μερέντα
- μερέντα για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα την μαργαρίνη να λιώσει μετά αμέσως την ζάχαρη το νερό το κονιάκ το κακάο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας .
Μόλις το δούμε και αρχίσει να δένει παίρνουμε 2 κούπες από αυτό το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη ανακατεύοντας μέσα 2 κουταλιές μερέντα .
Τώρα στο υπόλοιπο μείγμα της κατσαρόλας που το έχουμε κατεβάσει από την φωτιά προσθέτουμε
την βανίλια τα αυγά και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 25 εκατοστά και το ψήνουμε στους 180 βαθμους για 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας .
Μόλις δούμε και ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε το μείγμα με την κούπα που είχαμε κρατήσει με το σιρόπι μερέντας.
Περιμένουμε και μόλις πιεί όλο το σιρόπι καλύπτουμε το γλυκό μας με μερέντα και λίγη τρούφα προαιρετικά.
Συνταγή από την Ελένη Μακροδημήτρη φωτογραφία από Μιχαελα Στεφανουδης
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό