Δροσερό σορμπέ φράουλας για τις ζεστές μέρες που έρχονται
Υλικά (4-6 άτομα)
- 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- ½ κούπα χυμό λεμονιού
- 1½ κούπα φράουλες, πολτοποιημένες
- ½ κούπα ζάχαρη
- 3 ασπράδια αυγών
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε τους δύο χυμούς με τον πουρέ φράουλας και τη ζάχαρη και βάζετε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη για να πήξει, αλλά όχι να παγώσει.
- Στη συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ανακατεύετε απαλά με το μείγμα των φρούτων. Βάζετε το σορμπέ στην κατάψυξη για περίπου δύο ώρες.
- Όταν συμπληρωθεί το δίωρο, βγάζετε το σορμπέ και το ξαναχτυπάτε στο μίξερ ώστε να αφρατέψει. Το ξαναβάζετε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες. Σερβίρετε σε ποτήρι μαζί με κομμάτια φράουλας.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό