Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο σουφλέ κοτόπουλου. Συνοδέψτε το με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα και απολαύστε ένα υπέροχο και ελαφρύ γεύμα ή δείπνο.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο ψητό ξεκοκαλισμένο χωρίς πέτσα
- 600 ml γάλα ζεστό
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 1/2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 αυγά [χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια]
- 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
- 2 φέτες ψωμί του τοστ κομμένο σε κομματάκια
- μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι βάζετε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε, σε μέτρια θερμοκρασία, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και πράσο μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να κρυώνουν.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτετε το αλεύρι και σοτάρετε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το αλεύρι. Προσθέτετε, ανακατεύοντας, το γάλα που ήδη έχετε ζεστάνει και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
- Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το μοσχοκάρυδο και έναν έναν τους κρόκους αυγών ανακατεύοντας να ενσωματωθούν πλήρως. Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ασπράδια αυγών και ανακατεύετε.
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε πηχτή μαρέγκα και τη προσθέτετε σταδιακά στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά για να δώσετε όγκο στο σουφλέ.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό