Τι να σας πω και πώς να σας το περιγράψω -απλά φτιάξτε το !!!!
Υλικά
- 1 φύλλο ζύμη σφολιάτα
- 1 κρέμα γάλακτος το μεσαίο μέγεθος
- 1 κιλό σπανάκι
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ματσάκι άνηθο
- 300 γρ φέτα
- 250 γρ τυρί ένταμ ή γκούντα
- πιπέρι
- καθόλου αλάτι
- 7 φέτες Μπέικον
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα ταψάκι λαδωμένο το φύλλο σφολιάτας και το ψήνουμε να ροδίσει.
Το αφήνουμε στην άκρη και αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε καλά το σπανάκι το βάζουμε στην κατσαρόλα να πιεί όλα τα υγρά του.
Προσθέτουμε το Μπέικον ψιλοκομμένο τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Το ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθεί καλά ,δεν βάζουμε καθόλου λάδι,βγάζει το Μπέικον.
Αφού τ μαγειρέψουμε και δούμε να μην έχει καθόλου υγρά το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τριμμένη με το χέρι την φέτα [η με ένα πιρούνι την λιώνουμε ] το στρώνουμε το μίγμα μας αυτό επάνω στην ψημένη σφολιάτα.
Αφού το στρώσουμε ομοιόμορφα πασπαλίζουμε με το ένταμ η, το γκούντα τριμμένο ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος παντού και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει περίπου 20 Κως 30 λεπτά,σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς .Καλή όρεξη!! Να το φτιάξετε είναι πάρα πάρα πολύ ωραίο!!!!
πραγματικά τέλεια γεύση !!!
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό