Μια διαφορετική σούπα από αυτές που έχουμε συνηθίσει για τις μέρες της νηστείας
Υλικά (2-4 άτομα)
- 36 θαλασσινά κοχύλια διαφόρων ειδών ( μύδια, γυαλιστερές, στρείδια, χτένια, χάβαρα )
- 2 ½ κούπες νερό
- 400 γραμμάρια πατάτες (κομμένες σε μικρούς κύβους)
- ¾ της κούπας γάλα σόγιας
- ¼ κουταλάκι του γλυκού άσπρο πιπέρι
- 4 κουταλιές της σούπας βιτάμ
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Αρχικά καθαρίζουμε τα οστρακοειδή ( μύδια, γυαλιστερές, στρείδια, χτένια, χάβαρα ). Για να τα καθαρίσουμε τα τρίβουμε με μια σκληρή βούρτσα κάτω από νερό που τρέχει και τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
- Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 2 κούπες νερό, έχοντας το μάτι σε χαμηλή φωτιά. Όταν ανοίξουν, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους.
- Περνάμε το ζουμί τους από σουρωτήρι. Καθαρίζουμε τα οστρακοειδή, πετάμε τα όστρακα και κρατάμε το κρέας τους.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βιτάμ και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι ρίχνουμε 2 κουταλιές αλεύρι και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζουμί από τα οστρακοειδή, το νερό, 400 γραμμάρια πατάτες σε μικρούς κύβους, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε τις πατάτες να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 35 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε τη σάρκα από τα οστρακοειδή και το προσθέτουμε μαζί με ¾ κούπας γάλα σόγιας στη σούπα.
- Ανακατεύουμε καλά τη σούπα και την αφήνουμε λίγο ακόμα να ζεσταθεί για άλλα 10 λεπτά.
- Όταν τη σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή: newsbeast.gr
Originally posted 2016-04-11 09:16:39.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό