Υλικά
Λευκή ζύμη
- 350 γρ αλεύρι
- 100 γρ ινδοκάρυδο
- 1 αυγό
- 100 ml σπορέλαιο
- 180 ml γάλα
- 20 γρ ζάχαρη
- 4 γρ ξερή μαγιά
Σκούρα ζύμη
- 420 γρ αλεύρι
- 1 αυγό
- 100 ml σπορέλαιο
- 180 ml γάλα
- 20 γρ ζάχαρη
- 4 γρ ξερή μαγιά
- 2 κουταλιές κακάο
Σιρόπι
- 500 γρ ζάχαρη
- 400 ml νερό
- 2 βανίλιες
- Χυμό από ½ λεμόνι
Οδηγίες
- Αναμειγνύουμε την μαγιά με το χλιαρό γάλα.
- Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι, το αυγό, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο, την μαγιά, το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την σκούρα ζύμη με την μόνη διαφορά αντί για ινδοκάρυδο βάζουμε κακάο.
- Όταν οι ζύμες είναι έτοιμες τις πλάθουμε σε κορδόνια και τα κάνουμε πλεξούδα.
- Τα γυρίζουμε ελαφρώς, τα πλάθουμε και τα τυλίγουμε με τον τρόπο που σας δείχνουμε στο βίντεο.
- Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Βράζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη για 5 λεπτά και όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
- Σιροπιάζουμε όσο το γλυκό μας είναι καυτό με κρύο-θερμοκρασία δωματίου σιρόπι.
- Σερβίρουμε τουλάχιστον μετά από 6 ώρες.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό