Σπέσιαλ κωκ , Αφράτο γλυκό εντυπωσιακό ,Θεϊκό !!!
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
- 5/αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 125 γραμμάρια ζάχαρη
- 155 γραμμάρια αλεύρι
- 1 και 1/2 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
Χτυπάμε αυγά,ζάχαρη να αφρατέψουν,και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά κοσκινισμένο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με σπάτουλα.
Τοποθετούμε σε τσέρκι 28cm μέσα λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε.
ΚΡΕΜΑ:
- 1 κιλό γάλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 2 κρόκους αυγών
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 4 κουταλιές γεμάτες της σούπας κορν φλάουρ
- 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι
Ζεσταίνουμε γάλα,με την ζάχαρη,ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ με το αλεύρι,μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε κρόκους,βανίλια,βούτυρο
ΓΛΑΣΣΟ:
- 130 γραμμάρια κρέμα.γάλακτος
- 130 γραμμάρια κουβερτούρα
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε την κρέμα στο πρώτο πάτο και κλείνουμε με τον άλλο
Ρίχνουμε και το γλάσσο το οποίο ΄εχουμε ζεστάνει την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε την κουβερτούρα μέσα σπασμένη σε κομμάτια.
Tzeni Tsanaktsidou
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό