Υλικά
- 120 γραμμάρια χλιαρό γάλα
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 25 γραμμάρια νωπή μάγια
- 240 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις
- 120 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο λίγο αλάτι
- 3 αυγά
Εκτέλεση
Διαλύουμε την μάγια, με μια κουτάλια της σούπας ζάχαρη και μισή κούπα του νεσκαφε αλεύρι, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε μισή ώρα.
Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, μάγια και τέλος το αλεύρι απαλά.
Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και το αφήνουμε άλλη μια ώρα!
Σιρόπι
- 500 γραμμάρια νερό
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια ρούμι
Βράσιμο να δέσει!Ψήνουμε τον μπαμπά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!
Αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα
- 1 κιλό γάλα
- 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 4 κουταλιές κορν φλαουρ
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 4 κουταλιές βούτυρο
- 1 βανίλια
- 3 κρόκους
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλαουρ με το αλεύρι μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Ρίχνουμε το βούτυρο, βανίλια, κρόκους.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
Κόβουμε στην μέση τον μπαμπά με προσοχή,τοποθετούμε τον πρωτο πάτο στην πιατέλα, σοροπιάζουμε και βάζουμε μπόλικη κρέμα, κλείνουμε με τον δεύτερο πάτο και ξανά σιρόπιαζούμε!
ΟΛΑ ΚΡΥΑ!!
Τοποθετούμε σαντιγί, την οποία είχαμε χτυπήσει προηγουμένως, πάλι κρέμα και κεράσια!
Tzeni Tsanaktsidou
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό