Δοκιμάστε και εσείς να φτιάξετε την πραλίνα φουντουκιού και δεν θα το μετανιώσετε…
Υλικά
- 250 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
- 230 γρ. ζάχαρη άχνη
- 45 γρ. κακάο
- 70 γρ. ηλιέλαιο
- 1 βανίλια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Αρχικά, χτυπάμε τα φουντούκια με το λάδι στο μπλέντερ.
2. Μόλις γίνουν σαν αλοιφή, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια (αν θέλουμε) και το κακάο.
3. Συνεχίζουμε τώρα να χτυπάμε για λίγη ώρα μέχρι η πραλίνα μας να σφίξει ελαφρώς.
4. Μόλις τελειώσουμε, τη βάζουμε σε βαζάκια και τη διατηρούμε εντός ή εκτός ψυγείου, ανάλογα με το πόσο σφιχτή τη θέλουμε.
Originally posted 2015-09-17 09:36:11.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό