Σπιτικό φύλλο σφολιάτας (βήμα βήμα). Απλά φανταστική!!!


Υλικά για 2 φύλλα
1 ¼ κούπας χλιαρό νερό
700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. ξύδι
3-4 κ.σ. σπορέλαιο
150 γρ. μαργαρίνη λιωμένη, σαν κρέμα όχι τελείως υγρή
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά εκτός από την μαργαρίνη για 8′-10′ μέχρι να γίνει η ζύμη απαλή και λεία. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 60′ να ξεκουραστεί.

Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε λεπτό στρόγγυλο φύλλο. Αλείφουμε καλά με την μαργαρίνη και διπλώνουμε τις άκρες στο κέντρο.

Αλείφουμε ξανά και επαναλαμβάνουμε το δίπλωμα. Τυλίγουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1-3 ώρες. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο φύλλο.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι σε χοντρό φύλλο. Απλώνουμε το ένα φύλλο σε βουτυρωμένο ταψί. Καλύπτουμε με την γέμιση και στρώνουμε επάνω το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε, αλείφουμε με σπορέλαιο και ψήνουμε.


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: