Αυτά τα Σταφιδόψωμα είναι ΕΥΚΟΛΑ, ΑΦΡΑΤΑ & ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ -!!!
Υλικά:
-2 φακελάκια ξερή μαγιά
-300 γρ. χλιαρό νερό
-270 γρ. ηλιέλαιο
-300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
-1 αυγό
-5 γρ. μαχλέπι
-1 βανιλίνη
-1 πρέζα αλάτι
-150 γρ. ζάχαρη
-200 γρ. μαύρες σταφίδες
-1 κιλό αλεύρι
-Βάζουμε τις μαύρες σταφίδες για 30′ σε κρύο νερό.
-Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ξηρή μαγιά, το χλιαρό νερό, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το στραγγιστό γιαούρτι, 1 αυγό, τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη βανιλίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
-Προσθέτουμε το αλεύρι, 1 πρέζα αλάτι και ζυμώνουμε για 5′ με το χέρι.
-Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη κι αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
-Προσθέτουμε τις μαύρες σταφίδες και ζυμώνουμε.
-Αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι και πλάθουμε μπαλάκια 100 γρ. το καθένα.
-Τοποθετούμε τα σταφιδόψωμα σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν (περίπου 30′).
-Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 20′.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ — https://www.youtube.com/watch?v=YN9eC9kZuao
(?)
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com