Ο Στάτος Τζώρτζογλου, άφησε λίγο την Αμερική και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για παραστάσεις. Μιλώντας στο περιοδικό ΕΚ, δήλωσε: «Στην πολιτική όπως και στον έρωτα ένας πρέπει να εξουσιάζει».
Σας συναντάμε στη Θεσσαλονίκη με το έργο “Αφροδίτη με Γούνα” και μπαίνω στην διαδικασία να αναρωτηθώ ποια είναι η σχέση του Στράτου με την Αφροδίτη;
Η σχέση μου με την Αφροδίτη την οποία και η παράσταση που πρωταγωνιστώ πραγματεύεται είναι απλή. Όλα τα δημιουργήματα του Θεού για έναν λόγο έρχονται στην ύπαρξη για να αφεθούν στον έρωτα. Ο έρωτας είναι η πνοή του Θεού είναι η ανάσα του.
“Εν αρχή είναι ο έρωτας” θα έλεγα και όχι η λόγος, είναι ο έρωτας που μπαίνει μέσα στο λόγο και μπορεί να γίνει αγάπη, τρυφερότητα, κατανόηση, επικοινωνία, ζωή. Αν η συνειδητότητα μας είναι αρνητική, ο ίδιος ο λόγος λειτουργεί αρνητικά.
Ας μιλήσουμε για “παιχνίδια εξουσίας” πόσο διαχειρίσιμα μπορεί να είναι;
Δε ξέρω πόσο διαχειρίσιμα είναι εξαρτάται στο βαθμό ευαισθησίας του μυαλού και της καρδιάς που κάποιος τα έχει και τα κινεί. Σίγουρα η αλαζονεία στους δυνατούς ανθρώπους είναι ένας παράγοντας να πέσει στο παιχνίδι εξουσιασμού. Ενώ όσο πιο έξυπνος είσαι, τόσο πιο πιθανό να πέσεις στη παγίδα της εξυπνάδας σου, αν δεν έχεις παράλληλα μία κατανόηση και μία συμπόνια. Στο παιχνίδι της εξουσίας και του εξουσιαζόμενου κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή αυτός που νομίζει ότι είναι κατακτητής τελικά να έχει κατακτηθεί από τους κατακτηθεντες.
Πώς βλέπεις την κοινωνικοπολιτική κατάσταση στη χώρα μας;
Ζω στην Αμερική με τον γιο μου, οπότε πηγαινοέρχομαι Ελλάδα- Αμερική. Τη κοινωνικοπολιτική κατάσταση της Ελλάδος παρόλο που την παρακολουθούμε και τη βιώνουμε την ίδια στιγμή έχουμε βρει έναν τρόπο να αντλούμε ευτυχία και δύναμη από άλλους τομείς. Η Ελλάδα δε παύει να είναι κομμάτι της Ευρώπης. Το “πέσιμο” δεν είναι της χώρας μας αλλά της Ευρώπης. Είναι μία ιστορική στιγμή αυτή που βιώνουμε, δεν είναι ο κακός Χίτλερ και οι κακοί Γερμανοί που εξουσίασαν με τα όπλα. Τώρα το χρήμα έχει μία πιο αδιόρατη μορφή στο να σε εξουσιάσει και να σε σκλαβώσει σε όλη σου τη ζωή. Το κακό που γίνεται δεν είναι αν έχουμε χρήματα ή όχι αλλά σε τι κατάσταση συνείδησης είμαστε.
Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο ΕΚ-ΜΑGAZINO που κυκλοφορεί.
seleo.gr-Lifestyle