Υλικά
Για τη ζύμη
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι μισό μισό με ολικής άλεσης
1 κ.σ. μαγιά ξερή
1 ¼ φλιτζάνι ζεστό νερό
Για την επικάλυψη:
1 φλιτζάνι πετιμέζι από σταφύλια
½ φλιτζάνι νερό
1 κ.σ. αλεύρι
2 φλιτζάνια σουσάμι καβουρντισμένο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την ξερή μαγιά, με το χλιαρό νερό, το ρίχνουμε στο αλεύρι.
Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακιά ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια.
Μπορούμε να την κάνουμε στο μίξερ, εμένα μου αρέσει να ζυμώνω και την κάνω με τα χέρια.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία βρεγμένη πετσέτα, την αφήνουμε να φουσκώσει 40 λεπτά.
Κάνουμε τη ζύμη ένα ρολό, τη μοιράζουμε σε 14-16 ίσα κομμάτια.
Το κάθε κομμάτι το κάνουμε ένα κορδόνι, και με δύο κορδόνια, αφού τα στρίψουμε κάνουμε το κουλούρι όπως στη φωτογραφία.
Κάνουμε με τη ζύμη όλα τα κουλούρια.
Αραιώνουμε το πετιμέζι με το νερό, διαλύουμε το αλεύρι μέσα, βουτάμε ένα ένα τα κουλούρια και μετά στο σουσάμι.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί, τοποθετούμε τα κουλούρια.
Αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος!
Τα ψήνουμε 20 λεπτά στους 230 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα!!!
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό