Νόστιμη σούπα για τις μέρες της νηστείας
Υλικά
- ½ κιλό μανιτάρια πλευρώτους
- 1 λίτρο ζεστό νερό
- 1/3 κούπας ρύζι καρολίνα
- 1 ασπράδι αυγού
- ¼ κούπας χυμό λεμονιού
- ¼ κούπας ελαιόλαδο
- 1 κούπα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- ¼ κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- ¼ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και αφού ζεστάνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμα.
- Ακολούθως ρίχνουμε νερό, άνηθο, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, τότε ρίχνουμε και το ρύζι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα μανιτάρια και το ρύζι να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
- Για να φτιάξουμε το αυγολέμονο για τη σούπα, σε ένα βαθύ πιάτο ή σε ένα μπολ, χτυπαμε ελαφρά το ασπράδι του αυγού και το χυμό λεμονιού. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας.
- Το αυγολέμονο είναι έτοιμο και το αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σούπα ανακατεύοντάς το με τα υπόλοιπα υλικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και μπορούμε να απολαύσουμε τη μανιταρόσουπα.
Πηγή: newsbeast.gr
Originally posted 2016-04-06 09:03:12.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό