Η μηλόπιτα είναι ίσως το πιο comfort food που έχει βγει ποτέ σε γλυκό (χωρίς να θέλω φυσικά να μειώσω τη σημασία του μαμαδίστικου κέικ) αλλά είναι αρκετά μπελαλίδικο για να το φτιάξεις μόνη σου.
Τα μυστικά για να πετύχεις τη σωστή αναλογία αφράτης και τραγανής ζύμης, σαν αυτή που έφτιαχνε η γιαγιά Duck είναι πολλά, αλλά εμείς σήμερα δεν θα ασχοληθούμε με αυτά. Όχι, θα μιλήσουμε για τη συνταγή της τεμπέλας, αυτή που θέλει το πολύ 5 λεπτά για να γίνει.
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι:
2 ψωμάκια του τοστ
1 μήλο
λίγο βούτυρο
κανέλα και μέλι ή μαρμελάδα
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
1. Άπλωσε λίγο βούτυρο στα ψωμάκια του τοστ (μέσα- έξω) και πασπάλισε το εσωτερικό με λίγη κανέλα.
2. Τοποθέτησε τα ψωμάκια στην τοστιέρα
3. Κόψε το μήλο σε λεπτές φέτες (δεν είναι ανάγκη να το βάλεις όλο) και βάλτο στο ένα ψωμάκι
4. Περίχυσε λίγο μέλι ή μαρμελάδα στο κέντρο του ψωμιού και πάνω από τα μήλα, κλείσε το τοστ και ψήσε το για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το μήλο.
5. Σέρβιρε με λίγη άχνη ζάχαρη.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό