- 250 γρ. μπισκότα cookies με σοκολάτα θρυμματισμένα στο μούλτι
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο και 1 κ.σ. επιπλέον σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
- 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
- 450 γρ. κουβερτούρα
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 250 γρ. φράουλες φρέσκιες, κομμένες στη μέση (πλυμένες και σκουπισμένες)
Σε μπολ αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα 26 εκ. με αποσπώμενη βάση. Πιέζουμε με το κουτάλι την επιφάνεια να ισιώσει. Απλώνουμε τη μαρμελάδα και την αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια. Βάζουμε τη βάση της τούρτας στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την γκανάς σοκολάτας: Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι έρθει σε σημείο βρασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε με τη μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το κονιάκ και 1 κ.σ. βούτυρο. Ανακατεύουμε απαλά με τη μαρίζ μέχρι να γυαλίσει το μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
Στη συνέχεια, το αδειάζουμε πάνω στη βάση της σοκολατίνας. Τοποθετούμε τις φράουλες πάνω στην κρέμα. Πασπαλίζουμε με σταγόνες κουβερτούρας (προαιρετικά). Βάζουμε τη σοκολατίνα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Λίγο πριν τη σερβίρουμε, αφήνουμε τη σοκολατίνα για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρούμε την αποσπώμενη βάση και κόβουμε σε κομμάτια.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό