Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 3/4 της κούπας μαργαρίνη
- 3/4 της κούπας ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 και 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. γλυκού μπέκιν πάουτερ
- μια πρέζα αλάτι
- 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 1 ξύσμα από ένα λεμόνι
Για τη σάλτσα φράουλας και την κρέμα
- 350γρ. φράουλες καθαρισμένες
- 200γρ. ζάχαρη
- 2 κουτ. της σούπας κονιάκ
- 1/2 κιλό σαντιγί
Για το στολισμό
- 1 κούπα αμύγδαλα φιλέ ψημένα
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα φράουλας
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, τις κομμένες σε ροδέλες φράουλες και το κονιάκ να βράσουν λίγα λεπτά. Κατόπιν τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αυτό είναι το σιρόπι με το οποίο θα σιροπιάσουμε το παντεσπάνι.
Για το παντεσπάνι
Στο μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη (θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέκιν πάουντερ και το σιμιγδάλι και το ρίχνουμε στο μίγμα που κάναμε προηγουμένως με το βούτυρο-ζάχαρη-αβγά. Ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τον χυλό σε ένα ταψί μικρό (25 εκατοστά), το οποίο έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Ψήνουμε στους 200 oC για 30 με 35 λεπτά.
Στήσιμο της τούρτας
Αφού κρυώσει το παντεσπάνι, το κόβουμε σε δύο ή τρείς δίσκους. Τοποθετούμε τον ένα σε μια πιατέλα και ρίχνουμε λίγο σιρόπι από τις φράουλες, απλώνουμε σαντιγί και από πάνω λίγες φράουλες.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο, το σιροπιάζουμε, απλώνουμε την σαντιγί επάνω και γύρω-γύρω από την τούρτα πασπαλίζουμε με το φίλε αμυγδάλου. Στο τέλος απλώνουμε τις φράουλες στο πάνω μέρος της και τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Καλή απόλαυση!
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό