Η συνταγή είναι οικονομική και το αποτέλεσμα τέλειο!!
Υλικά
- 1 πακέτο φύλο κρούστας για γλυκά
- 4 αυγά 1 γιαούρτι πρόβειο
- 1 σπορέλαιο μετρημένο με το κεσεδάκι του γιαουρτιού
- 1 ζάχαρη μετρημένο με το κεσεδάκι του γιαουρτιού
- 1 φακελάκι μπεκ ιν πάουντερ
- 1 βανίλια
Σιρόπι
- 2 ζάχαρη μετρημένο με το κεσεδάκι του γιαουρτιού
- 2 νερό μετρημένο με το κεσεδάκι του γιαουρτιού
Εκτέλεση
Για το σιρόπι:
Βράζω, σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Για την πατσαβουρόπιτα:
Ρίχνω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύω, μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα.
Λαδώνω ένα ταψί.
Στρώνω τα φύλλα κρούστας στο λαδωμένο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, σουρώνοντάς τα έτσι ώστε να δημιουργηθούν πτυχές. Μόλις τελειώσω το 1 φύλλο, βάζω δίπλα του το άλλο με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα.
Ρίχνω από πάνω όλο τα μίγμα και το απλώνω ομοιόμορφα
Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά, στους 180°C.
Βγάζω το γλυκό από τον φούρνο και το περιχύνω κουταλιά κουταλιά με το ζεστό σιρόπι.
Περιμένω να τραβήξει τα υγρά και σερβίρω.
Φωτογραφία: mamapeinao.gr
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό